Välkommen!

Vi är en tvåspråkig F-9 skola belägen i Sollentuna, ett stenkast från den fantastiska sjön Norrviken och Stockholms pendeltåg. Med vår kombination av den svenska läroplanen (LGR22) och International Baccalaureate-programmet (www.ibo.org) omges vara elever av en välformad och stödjande miljö.

Vår Vision är att skapa en skola som uppmuntrar eleverna att förverkliga sin potential och utveckla sina förmågor. Vårt fokus är att skapa respektfulla, anpassningsbara och medkännande människor.

Genom att leverera en global utbildning med ett lokalt perspektiv strävar vi efter att skapa en inkluderande miljö som står för universal mänsklighet och delat ansvar, och därmed bidra till att inspirera till ett internationellt sinne.


”We don’t just create problem solvers, but problem finders.
So that the solution for tomorrow, can start today…”

Varför Dibber International?

Mer än någonsin är det av största vikt att fundera på ditt barns utbildning. Med så många olika val, varför ska du välja just Dibber International? Det är så klart för våra 4 unika pedagogiska pelare.

Estetisk utbildning

Vi inspirerar våra elever genom att använda musikens universella språk för att låsa upp kreativitet över kulturella gränser. Med fokus på stråkinstrument har varje årskurs sin egen orkester i denna unika miljö.

Teknologi

Vi stärker våra elevers förmågor med den allra senaste teknologin, för att de ska bli pionjärer i en digital värld.

Tvåspråkig miljö

Vi omger våra elever med både svenska och engelska, för att de ska kunna navigera genom ”the world of today”.

LGR22 + IB Regelverk

Vi förbereder våra elever för det globala samhället genom att tillämpa IB regelverkets utforskande undervisningsmetod. (ibo.org) 

Möt vår rektor

Passionerad av utbildning och fokus på individuell utveckling. Lyssna på vår rektor, Jeremy Brooks, när han berättar mer om Dibber International och våra 4 pedagogiska pelare.

Pedagogik och profil

Vår pedagogik är ett samspel mellan LGR 22 och IB (International Baccalaureate). Dibber International School är auktoriserad skola för IB programmet PYP och för MYP (Primary Years Program & Middle Years Program). Vi har en helhetssyn på människan och ser ett samspel mellan akademiska och estetiska ämnen. Vi ser även teknologi och innovation som en självklarhet i dagens samhälle.

Det finns ett ökande antal internationella skolor idag, men varför ska du välja Dibber och vad gör oss speciella? Vår profil med fyra pelare är tydlig.

Jeremy, rektor

Relaterat