Välkommen!

Vi är en tvåspråkig F-9-skola i Sollentuna, bara ett stenkast från den vackra viken Norrviken och från Stockholms pendeltåg. Med fokus på den svenska läroplanen, som vi kombinerar med det pedagogiska regelverket International Baccalaureate, erbjuder vår skola en global profil som gör det möjligt för våra elever att ta sig an utmaningar och möjligheter de oundvikligen kommer att möta i en värld som förändras i rask takt.

Genom att leverera en global utbildning med ett lokalt perspektiv strävar vi efter att skapa en inkluderande miljö som står för universal mänsklighet och delat ansvar, och därmed bidra till att inspirera till ett internationellt sinne.

Varför Dibber International?

Mer än någonsin är det av största vikt att fundera på ditt barns utbildning. Med så många olika val, varför ska du välja just Dibber International? Det är så klart för våra 4 unika pedagogiska pelare.

Estetisk utbildning

Vi inspirerar våra elevergenom att använda musikens universella språk för att låsa upp kreativitet över kulturella gränser. Med fokus på stråkinstrument har varje årskurs sin egen orkester i denna unika miljö.h kör

Teknologi

Vi stärker våra elevers förmågor med den allra senaste teknologin, för att de ska bli pionjärer i en digital värld.

Tvåspråkig miljö

Vi omger våra elever med både svenska och engelska, för att de ska kunna navigera genom ”the world of today”.

LGR22 + IB Regelverk

Vi förbereder våra elever för det globala samhället genom att tillämpa IB regelverkets utforskande undervisningsmetod. (ibo.org) 

Möt vår rektor

Passionerad av utbildning och fokus på individuell utveckling. Lyssna på vår rektor, Jeremy Brooks, när han berättar mer om Dibber International och våra 4 pedagogiska pelare.

Pedagogik och profil

Vår pedagogik är ett samspel mellan LGR 11 och IB (International Baccalaureate). Dibber International School är auktoriserad skola för IB programmet PYP och kandidatskolor för MYP. Vi strävar efter att bli auktoriserad som en IB world school. Vi har en helhetssyn på människan och ser ett samspel mellan akademiska och estetiska ämnen. Vi ser även teknologi och innovation som en självklarhet i dagens samhälle.

Det finns ett ökande antal internationella skolor idag, men varför ska du välja Dibber och vad gör oss speciella? Vår profil med fyra pelare är tydlig.

Jeremy, rektor

Relaterat