Om Årsta förskola

Välkomna till oss!

Vad glada vi blir att just du är nyfiken på vår fina förskola.

Hos oss på Dibber Årsta finns det plats för 46 barn. Vi erbjuder barnen som går hos oss mycket utomhuspedagogik. Vi jobbar mycket med vår vän skogsmulle som ger barnen möjlighet att komma på äventyr i olika skogar både närliggande men även längre bort. Vi på Årsta inspireras av Reggio Emilia, vilket innebär att vi ser barnen som kompetenta och viktiga samhällsmedborgare, väl värda att lyssna på.

Hos oss i Årsta arbetar nyfikna, medforskande och idérika pedagoger. Vi jobbar inte efter ett schema utan dagarna ser helt olika ut vilket gör det mer lekfullt för barnen att ta varje dag som ett nytt äventyr. Det ända som vi går efter är att barnen ska få en lugn fruktstund där vi samtalar tillsammans med barnen om allt mellan himmel och jord. Efter lunchen har vi vila, där barnen får en stund att samla sig och lyssna på en spännande bok. Samtidigt som vilan är så erbjuder vi en sovvila för dom mindre barnen. Sovvilan varar i 1,5h vilan i 45 minuter. Efter en stund av bus och olika aktiviteter är det dags för mellanmål.

Utöver det är det barnen som får styra hur en dag hos oss ska se ut.

Reggio Emilia

Reggio Emilia är en pedagogisk filosofi som växte fram i Italien. Lyssnande, dokumentation och reflektion är några av denna pedagogiska filosofiska kännetecken, lik väl som att se på olikhet som ett viktigt värde.

Reggio Emilias pedagogiska filosofi är ett demokratiskt ställningstagande för att förskolan ska bli en demokratisk praktik för såväl barnen som för samhället runtomkring.

Det finns idag många Reggio Emilia inspirerade förskolor i Sverige och i övriga Norden, i USA, samt på många andra håll i världen.

Skogsmulle

Vår förskola i Årsta har mulleprofil och flera av våra pedagoger är certifierade mullepedagoger. Skogsmulle är en av hundratusentals barn älskad karaktär som föddes i skogen och skapades av naturen.Skogsmulle kan prata med djuren, leka och sjunga med barnen och vill att vi alla ska hjälpa till att hålla rent i naturen. Med skogsmulle i förskolan kan barnen se framemot ett lekfullt och lärorikt utomhuspass varje dag.