Om Ullstämma förskola

Välkomna till oss!

Förskolan i Ullstämma ligger vackert inbäddad i grönska i bostadsrättsföreningen i närheten av antikaffären. Här finns affärer, trevliga lekplatser, gymnastiksal, stall , hästar och får, fotbollsplaner och annat inom gångavstånd. Pedagogerna använder vår närmiljö på ett föredömligt sätt. Utflykter till vår närliggande skog mm görs regelbundet.

Lokalerna är charmigt planerade i 3 st lägenheter på bottenvåningen omgiven av en lummig, uppvuxen helt underbar gård. Här inspireras till fantasilek med mycket rörelse i den annars så tillrättalagda världen.

Våra pedagoger är välutbildade, trygga och professionella. Många har arbetat hos oss länge, ett par sedan 14-15 år tillbaka. Här blandas sång och musik, skapande, rörelse, utomhuspedagogik, språk och matematik i en härlig mix med vänskap och glädje! Allt väl planerat utifrån förskolans läroplan.

Mitt på dagen kommer Linda som arbetar som kock i vårt kök i Hackefors farandes med vår mat.
Den tillagas ifrån grunden av väl utvalda råvaror. Linda serverar maten som är så nära ”direkt från spisen man kan komma”. Har hon en stund över, fixar hon gärna lite hembakat bröd till frukosten dagen därpå. Mycket uppskattat av både vuxna och barn.