Aktuellt på Västra Mark

Nya cyklar augusti 2021

Nu har vi fått våra nya eldrivna lådcyklar! Det blir många spännande utflykter till skog och mark framöver med mycket äventyr och lärande!

Vi planterar på Västra Mark juni 2021

Utomhus planterar vi i planteringslådor och inne odlar vi ärtskott!

Barnen på västra mark förskola tycker om att odla i våra planteringslådor. Vår Lärvän Ute-ugo hade fixat jordgubbsplantor som vi planterade tillsammans. Barnen grävde gropar, vi tittade på hur rötterna ser ut och på blommorna. Efter planteringen vattnade vi jordgubbarna och våra morötter som har börjat komma upp. Barnen tyckte det var spännande att se att det börjat växa i morotslandet och vi gjorde egna skyltar där vi skrev morot. Nu ska vi göra skyltar till jordgubbarna också och i den sista odlingslådan vill barnen så blommor.

Västra Mark under uppbyggnad

Om Västra Marks område

Västra Mark är ett område i västra Örebro. Det ligger norr om Rosta, väster om Älvtomtagatan och söder om Markbacken. Området tillhörde före 1903 Längbro landskommun. Västra Mark-området dominerades först av jordbruk. Åren 1907–1927 fanns Svea trängkår (T 1) på området. Därefter byggdes delar av kasernetablissementet om till mentalsjukhus. Dessa lokaler står kvar än idag och är ombyggda till bostäder och kontor för bland annat Röda korset och Idrottsfrämjandet. Nya bostäder har byggts på området, som idag kallas Väster park.