Dibbers Matgård – centralt förberedd, lokalt tillagad

I Kungsängen, norr om Stockholm, ligger Dibbers Matgård – en innovativ matlagningslösning med en passion för att främja hälsa, kunskap och matglädje.

Dibber Matgård har en djup förståelse för vikten av goda måltider och hur de påverkar våra barns och elevers välmående och utveckling. Matgårdens vision är enkel: att odla en kärlek till mat och näringskunskap hos våra barn och elever.

En trygg och hållbar tillagningsmetod

På Dibbers Matgård jobbar vi enligt metoden ”Cook and Chill”, en metod särskilt anpassat för att leverera högkvalitativ mat till förskolor och grundskolor. I korthet fungerar det så här:

Tillagning med omsorg: Maten förbereds med omsorg, precis som hemlagad mat. Matgården använder noggrant utvalda råvaror för att säkerställa att varje måltid är näringsrik och god.

Snabb kylning: Efter tillagningen kyls maten snabbt ned till en temperatur mellan 0 och 3 plusgrader. Detta bevarar matens smak och näringsvärde. Maten skickas sedan kyld ut till de av våra förskolor och grundskolor som tar emot mat från Dibbers Matgård.

Säker förvaring: Väl på plats på våra förskolor och grundskolor förvaras maten i högst fem dagar, inklusive tillagnings- och konsumtionsdag. Detta säkerställer att våra måltider alltid är färska och säkra att äta.

Uppvärmning: Maten tillagas sedan på plats och värms till 72 grader. Serveringen påbörjas inom 15 minuter efter upphettningen, och maten håller alltid en säker temperatur på minst 60grader vid serveringstillfället.

Nolltolerans mot matsvinn: För oss på Dibber är det viktigt att minska matsvinnet och vi strävar efter att minimera matsvinn genom noggrann portionering och hantering.

Kvalitetsprogram: Dibbers Matgård är engagerade i att upprätthålla högsta kvalitetsstandarder. Vårt kvalitetsprogram omfattar allt från inköp av råvaror till servering i köken. Detta garanterar att varje måltid är en trygg och smakfull upplevelse.

Den Goda Måltiden: mer än bara mat

På Dibber förstår vi att en god måltid är mycket mer än bara maten på tallriken. ”Den Goda Måltiden” är ett gemensamt koncept för alla Dibbers skolor och förskolor i Sverige och världen. Detta koncept har utvecklats i nära samarbete med pedagoger och kockar från våra verksamheter och innefattar följande:

Goda råvaror: Vi använder oss av högkvalitativa och närproducerade råvaror för att säkerställa smak och näringsvärde.

God kunskap: Våra måltider är en chans att lära och utforska. Vi delar kunskap om matens ursprung, näringsvärde och betydelse.

God miljötanke: Vi strävar efter att minimera vår miljöpåverkan genom hållbara inköp och effektiv resurshantering.

God upplevelse: Mat är en social och kulturell upplevelse. Vi skapar en positiv atmosfär där barn och elever kan njuta av sina måltider tillsammans.

Vi på Dibber är dedikerade till att odla en kärlek till mat och kunskap hos våra barn och elever. Välkommen till Dibbers Matgård, där matlagning blir en pedagogisk och smakfull upplevelse varje dag.

Följ med in i Matgården

Följ med på matens resa – från Matgården till våra barns tallrikar – och hör vår kökschef Jaana berätta mer om hur det går till.