Välkommen!

Förskolan Västra Mark ligger centralt på väster med närhet till Varberga skog, mark och lekparker. Vi är en nystartad förskola som öppnade upp dörrarna i januari 2021 med nya rymliga och ljusa lokaler. Vi har en stor nybyggd utegård som ger många möjligheter till lärande med en spännande klätterställning som utmanar motoriken, sandlådor för bygg och konstruktion, en kompisgunga och en gräsmatta med en balansbana som bjuder in till lek, rörelse och aktivitet.  

Vår profil ”ut och njut” utgår ifrån ett upplevelsebaserat och situationsanpassat lärande. Till vår hjälp i detta har vi lådcyklar som hjälper oss att ta oss ut i skog och mark. Tillsammans med barnen arbetar vi lustfyllt, utforskande och lärande varje dag. 

Vi följer Örebro kommuns öppettider och avgifter.

Följ oss på Instagram

Jag ser att mitt barn är väldigt nöjd för hon får ett så finurligt och busigt leende när vi är vid grinden. Hon är förväntansfull och det känns fantastiskt bra att lämna henne i era händer.

Jenny, vårdnadshavare

Så tycker vårdnadshavare som har sina barn hos oss

I vår senaste enkät till vårdnadshavare så säger 100% att vår förskola är stimulerande för deras barn samt att deras barn får den hjälp och stöd som de behöver.

Så varma och godhjärtade pedagoger som verkligen bryr sig om barnen, men även oss i resten av familjen. Alltid trevliga att småprata med vid hämning och lämning. 

Amanda, vårdnadshavare


Rektorn presenterar

Träffa vår rektor och hör henne berätta om oss

Dibber förskolor identitet

Vi får världens viktigaste värden att växa. ”Vi” innebär att vi på Dibbers förskolor gör det tillsammans. ”Världens viktigaste värden” är våra barn och elever. De som ska forma framtiden. Att få världens viktigaste värden att växa, är en uppgift som man kan viga sitt liv åt.

Vi använder oss av Hjärtekultur för att genomföra denna uppgift på bästa möjliga sätt, det är fundamentet i vår företagsfilosofi.

Hjärtekultur

Hjärtekultur ska stärka barnens och de vuxnas känsla av egenvärde och förmåga till socialt samspel med andra. Värden som ska växa är bland annat:

  • barnens självkänsla
  • föräldrarnas trygghet
  • medarbetarnas yrkeskunskap och yrkesstolthet

Syftet med det är att alla upplever och känner att de är värdefulla. Vi är genuint intresserade av barnen och deras föräldrar. Barnet är värdefullt i sig själv, inte för det hen säger eller gör.