Om Backen förskola

Förskolan Backen är en fristående förskola med stor gård som öppnade i mitten av augusti 2018 i Flemingsberg/Visättra och drivs av Dibber.

Utbildade förskollärare och barnskötare samt närvarande rektor

Förskolan Backen är en förskola med sex avdelningar med utbildade förskollärare, barnskötare och med en närvarande rektor som tillsammans driver förskolans utveckling och lärande framåt. Här välkomnas du av nybyggda och ljusa lokaler som inbjuder till både lek och lärande. Förskolan ligger på Småbrukets backe i Visättra. Som en av Dibbers förskolor arbetar vi för att alla barn ska få möjlighet till ett unikt lärande och omsorg och för en bra start på sin livslånga resa där alla ska Kunna, Vilja och Våga möta sin framtid.

Anpassade lokaler och vacker närmiljö

Förskolan är fristående med en stor härlig gård och är byggd i två plan med plats för 130 barn. Vi har nära till såväl kultur som natur och genomför därför ofta utflykter till både skog och bibliotek. Som en av flera Dibber-förskolor i Huddinge kan vi även erbjuda förskoleplatser under sommar- och julperioderna, detta genom att förskolorna då går samman.

Egen kock

Förskolan erbjuder god och näringsriktig mat tillagad av vår egen kock på förskolan, och vi använder oss av ekologiska och högkvalitativa råvaror.

Daglig städning

För att hålla våra lokaler så rena och fräscha som möjligt genomför vi daglig städning med hjälp inhyrd städfirma som städar efter stängning.

Ut och njut!

Vi drivs av viljan att utmana barnens upplevelser och intressen genom att expandera deras pedagogiska rum och erbjuder barnen en variationsrik miljö som är kopplad till deras verklighet, även utanför förskolans närområde. Detta åstadkommer vi bland annat genom vårt ”Ut och Njut”-perspektiv. Vi vet att förskolan spelar en stor roll i våra barns första levnadsår och vår målsättning är att ge dem verktygen för att vilja ta sig an framtiden, vad den än bär på.

Välkommen till Dibber förskolor – det självklara valet för ett unikt lärande och starten på en livslång resa där alla ska Kunna, Vilja och Våga möta sin framtid.