Välkommen!

Dibber Fyrklövern är en skola för elever i årskurs F-5.
Vi strävar efter att varje elev ska få möjlighet att känna sig unik och värdefull. Vår skola ligger fint beläget i östra delarna av Helsingborg, i bostadsområdet Gustavslund, nära till naturområden och lekparker.

På Fyrklövern arbetar vi aktivt med musik både i skola och på fritidshemmet där eleverna får lära sig sång, körsång, att spela olika instrument både individuellt och i ensemblegrupper tillsammans.

Skolan är för vår dotter en trygg plats där hon lär sig i en lugn miljö. Hon utvecklas och utmanas samtidigt som hon får lära sig att ta ansvar.

Åse, vårdnadshavare

Titta in hos oss

Hör vår rektor Pernilla berätta med om vår skola och kika in i våra fina lokaler.

Dibbers skolors pedagogik

En plats där både människor och kunskap kan växa. 

Vi vill att alla elever ska känna sig värdefulla och uppleva att de blir sedda, hörda och tagna på allvar. Vårt värdegrundsarbete utgår från vårt program Hjärtekultur.

Dibbers skolor har gemensamma värdeord

Dibbers skolor har en hel del gemensamt och vi strävar alla efter att erbjuda våra elever en utbildning i världsklass. 

Dibbers skolor har unika profiler

Det är positivt att musiken finns så tillgänglig i vardagen både i skola och på fritids för barnen, väldigt lyxigt med många instrument.

Lina, vårdnadshavare

Vår son får en bra kunskapsbas att stå på inför högre årskurser. Inlärning sker med en blandning av papper/penna och skärmar, inomhus och utomhus, teori och praktik – det är givande för barnen.

Lina, vårdnadshavare

Gustavslund

Gustavslunds bostadsområde gränsar i norr till Fältarpsvägen och i väster till Södra Hunnetorpsvägen. Området har fått sitt namn av gården Gustavslund som fortfarande finns kvar. Bostäder har byggts i flera etapper under 1960-, 1970- och 1980- talen. Främst består bebyggelsen av villor, radhus och kedjehus. Källa: Helsingborg.se


I bloggen samlar vi information för att underlätta för dig som vårdnadshavare att ta ett välinformerat beslut om skola eller förskola för ditt/ert barn. Det finns många olika parametrar som spelar in när man vill hitta en bra, eller den bästa, skolan och/eller förskolan som passar för just dig/er och ditt/ert barn. Här har vi valt att leta efter information och forskning som handlar vad du kan ha i åtanke i skolvalet. Läs mer: