Om Hagalunds förskola

  • Liten förskola
  • Stor språkmedvetenhet
  • Fokus på trygghet
  • Lust till lek och lärande

Förskolan Hagalund ligger mellan två av de blåa lägenhetshusen på en fantastisk mysig innegård med en nyrenoverad förskolegård. Vi har nära till både grönområde som hagaparken och bra kommunikation med allt ifrån pendeltåg, buss, tvärbana och tunnelbana.

Vår förskola har 46 förskoleplatser som vi har delat upp på tre avdelningar, vi har en avdelning för de yngre barnen, Solen (1-2,5 år), Halvmånen (2,5- 3,5 år) och Fullmånen (3,5-6 år).

På Hagalund förskola arbetar vi utifrån förskolans läroplan samt Dibbers lärvänner och värdegrund. Detta återkommer i alla rutiner, aktiviteter och lärmiljöer på vår förskola, inne och ute.

Det är viktigt för oss att erbjuda en trygg plats för alla barn och vi vill skapa en god dialog med dig som vårdnadshavare. Utgångspunkten är vår gemensamma värdegrund, där ett av ledorden är gott bemötande. Alla som kommer till Hagalund förskola ska känna sig väl mottagna.

Vi får världens viktigaste värden att växa

På förskolan dokumenteras ditt barns lärande i lärplattformen Unikum och vi använder systemet tempus för hantera ditt barns närvaro/frånvaro. Den pedagogiska dokumentationen är en del i vårt arbete med barnens lärprocesser. Det är också ett verktyg för att du ska vara delaktig och kunna ta del av ditt barns utveckling.

Vårt förhållningssätt präglas av tilltro till barnens förmåga och en tydlig vilja att främja barnens delaktighet och inflytande. Det finns en hög medvetenhet kring mångfald i lärmiljön och i förhållningsätt hos alla pedagoger. Vi vill att varje barn ska få vara sitt unika jag på förskolan. Förskolan Hagalund vill erbjuda en frizon för alla barn.

Vi erbjuder god varierad och näringsriktig mat från Norrvikens skola i Sollentuna. Minst en gång i veckan erbjuds vegetarisk kost.

Vi har en låg personalomsättning och kända timvikarier som vi tar in vid behov. Under sommaren så samarbetar vi med en förskola i Sollentuna under två veckors tid annars har vi öppet som vanligt.

Förskolan har ett tydligt miljötänk med miljöstation där barnen tillsammans sorterar och återanvänder material.