Välkommen till Rödluvan!

För alla barn, varje dag, hela dagen, alla dagar.

Rödluvans förskola finns i Tureberg. En trappa upp från gatan har vi lokaler med gott om utrymme för lek och aktivitet. På terrassen utanför har vi en stor gård där vi leker, cyklar, klättrar, gungar, spelar fotboll och odlar blommor och egna grönsaker.

I närområdet finns både den nya fina Malmparken samt ”Tunnelparken”, Fågelsångsparken och vår lilla skog. Vi har nära till biblioteket och till Sollentuna station där bussarna och tågen går som tar oss på utflykter i omvärlden.

På Rödluvan ska alla barn få känna sig värdefulla för den de är varje dag. Vi kommer från många olika bakgrunder, kulturer och språk, vi möts med värme, engagemang och hjärta. Med skollag, läroplan, Dibbers koncept och värdegrundsplattform som grund lär vi oss, utvecklas och ha roligt tillsammans varje dag.

På Dibber Rödluvan förskola får vi vår mat från Dibbers Matgård. Det betyder att vår mat är centralt förberedd, men tillagad lokalt på vår förskola. Läs mer.

Dibber förskolor identitet

Vi får världens viktigaste värden att växa. ”Vi” innebär att vi på Dibbers förskolor gör det tillsammans. ”Världens viktigaste värden” är våra barn och elever. De som ska forma framtiden. Att få världens viktigaste värden att växa, är en uppgift som man kan viga sitt liv åt.

Vi använder oss av Hjärtekultur för att genomföra denna uppgift på bästa möjliga sätt, det är fundamentet i vår företagsfilosofi.

Hjärtekultur

Hjärtekultur ska stärka barnens och de vuxnas känsla av egenvärde och förmåga till socialt samspel med andra. Värden som ska växa är bland annat:

  • barnens självkänsla
  • föräldrarnas trygghet
  • medarbetarnas yrkeskunskap och yrkesstolthet

Syftet med det är att alla upplever och känner att de är värdefulla. Vi är genuint intresserade av barnen och deras föräldrar. Barnet är värdefullt i sig själv, inte för det hen säger eller gör.