Om Abisko förskola

Välkomna till oss!

Delaktig

Vi är en förskola med plats för 55 barn och utgår från barnens intressen, att alla barn kan. Barnen är delaktiga i planeringen för verksamheten, vad de vill utforska och får önska material som de vill ha på förskolan. Upptäcka och utforska är det vi står för och alla pedagoger är medforskande.

Trygghet

Tryggheten hos alla barn, vårdnadshavare och pedagoger är väldigt viktigt för oss. Vi vill ha bra samverkan med vårdnadshavare och vi har Tyra appen, där ni har tillgång till alla uppgifter ni behöver se som till exempel era egna barns portfolio, blogg, händelser, info, barn schema, anteckningar mellan er och pedagoger.

Integritet

Vi utforskar kring projekt där barnen helt väljer vad de vill utforska kring. Delaktigheten och integriteten hos barnen är stor hos oss och barnen ska ”äga” sin förskola. Vi vuxna har stark tro på barns förmåga och stöttar dom i det hela tiden- ”kan själv”. Vi lyssnar och ta in vad barnen säger, det är viktigt för oss att höra barnens åsikter, frågor och att se varje individs utveckling.

Lokal

Vi är ute varje dag och har fin miljö omkring oss med både skog, lekparker och andra mysiga platser att gå till.

Traditioner som Lucia, midsommar, halloween och påsk firar vi genom vår fina samverkan med Bantorgets äldreomsorg.