Föräldrasamverkan på Karlavagnen

Under höstterminen så bjuder vi in er föräldrar till ett möte där vi bla presenterar vår verksamhet som ditt/ert barn kommer erbjudas under året. 

Vi börjar höstterminen med att observera barnen och barngruppen för att se vad de är intresserade av. Pedagogerna intervjuar barnen och frågar dem vad de är intresserade av och vill lära sig. Vi träffar även er föräldrar där ni får berätta om vad ni tror att ert barn behöver utmaning i. 

Dessa observationer och samtal ligger sen till grund för den verksamhet som vi kommer erbjuda era barn.

Vi erbjuder även ett samtal under vårterminen med dig som förälder.

Traditioner

Lucia

De äldre barnen sjunger för de yngre barnen vid Lucia. Denna stund filmar vi och sen blir ni föräldrar inbjudna att se filmen och julmingla med era barn och oss någon dag senare.

Jul

På något vis så uppmärksammar vi dagarna fram till jul med någon typ av kalender där barnen kan få uppdrag, prata om känslor, leta efter olika saker, sjunga….

Vår fantastiska kock lagar lite god julmat någon dag innan jul till alla barn

Gårdsfixareftermiddag/kväll

Ni föräldrar är välkomna att hjälpa till vid ett tillfälle under senare delen av våren för att städa och fixa på vår gård

Sommaravslut

Alla föräldrar är välkomna till en gemensam sångstund utomhus innan vi alla går på sommarlov. De barn som slutar på förskolan och börjar skolan brukar ha en egen liten avslutning 

Förutom ovan så tillkommer ex Öppet Hus med  Vernissage, Maskerad, sälja fika för BRIS (Barnens rätt i samhället) ha loppis och låta pengarna gå till välgörenhet….