Välkommen!

Kärnhuset är en familjär och liten skola med montessoriprofil i gemytliga lokaler med bevarade detaljer från förra sekelskiftet. Hos oss kan man gå från 1 upp till 12 år.

Personalen ger ett varmt bemötande och har ett gemensamt förhållningssätt där elevernas utveckling och förmåga att ta ansvar prioriteras så att de kan utvecklas till ansvarstagande vuxna som kan göra goda val för sig själva, för andra och för sin miljö.

Följ oss gärna på Instagram, Skola: Fritids:

Vad är bäst med din skola?

Vad är bäst med grundskolan Kärnhuset Dibber i Helsingborg? Och vilka aktiviteter brukar ske på rasten? Vi har frågat en elev på skolan vad han tycker!

Med tre ord så är förskolan: trygg, omsorgsfull och utvecklande

Intervju med Lilla och Krist som har tre barn i både skola och förskolor på Dibber

Dibbers skolor pedagogik

En plats där både människor och kunskap kan växa. 

Vi vill att alla elever ska känna sig värdefulla och uppleva att de blir sedda, hörda och tagna på allvar. Vårt värdegrundsarbete utgår från vårt program Hjärtekultur.

Dibbers skolor har gemensamma värdeord

Dibbers skolor har en hel del gemensamt och vi strävar alla efter att erbjuda våra elever en utbildning i världsklass. 

Dibbers skolor har unika profiler

Möt vår rektor

Hör vår rektor presentera Kärnhuset Dibber och verksamheten.

Möt vår personal

Hej, Jag heter Marie och arbetar på Kärnhuset skola på Råå utanför Helsingborg. Jag trivs jättebra på denna skola för att jag anser att det finns ingen annan skola som förbereder barnen bättre inför framtiden, en skola som får dem att känna sig trygga, kreativa och att de kan vara sig själva… Vi arbetar för att vi ska bli den bästa versionen av sig själva!

Välkommen att titta in på vår skolgård


I bloggen samlar vi information för att underlätta för dig som vårdnadshavare att ta ett välinformerat beslut om skola eller förskola för ditt/ert barn. Det finns många olika parametrar som spelar in när man vill hitta en bra, eller den bästa, skolan och/eller förskolan som passar för just dig/er och ditt/ert barn. Här har vi valt att leta efter information och forskning som handlar vad du kan ha i åtanke i skolvalet. Läs mer: