Inskolning Fröhuset Montessoriförskola

Inskolningarna på Montessoriförskolan Fröhuset avd Grodden 1-3 år sker i första hand med hänsyn till det enskilda barnet. Vi följer barnet och inskolar i lugn och ro. Inskolningarna brukar ta ca två veckor men ibland kan barnet behöva lite extra tid att finna trygghet i sin nya miljö. På avd Plantan 3-5 år brukar det ta ca en vecka men även där följer vi barnet.

Vårdnadshavarna är alltid delaktiga en stund tillsammans med barnet för att sedan mer och mer backa för att barnen ska kunna knyta an till pedagogerna.

Inskolning på förskola

Många kan känna sig nervösa inför inskolning på förskolan. Det är väldigt vanligt och fullt normalt att känna lite oro när man ska skola in och lämna sitt barn till människor som man kanske inte ens själv känner så väl än. För vissa kan det vara första gången som man tränar på att vara i från varandra, både för barn och vårdnadshavare.

Om du inte besökt förskolan tidigare så kan det vara bra att boka in ett besök innan inskolningen, en så kallad visning. Det kan kännas skönt att känna igen miljön och ha fått svar på frågor och känt efter i magen så att allt känns rätt.

Kom ihåg att personalen på förskolan är vana vid inskolningar 🙂