Angående vår ansökan om att starta Dibber Skogsriket förskola

Idag, 5/3 2024, har Barn- och utbildningsnämnden i Bollnäs kommun avslagit vår ansökan om att starta vår nya förskola Dibber Skogsriket.

Vi håller inte med Barn- och utbildningsnämndens bedömning om att det skulle vara påtagligt negativt för kommunen att vi skulle få starta en till verksamhet. Eventuella kostnader som skulle drabba kommunen sker inte om inga vårdnadshavare väljer att sätta sitt barn hos oss. Om många skulle välja att vår verksamhets skulle passa deras barn bäst, då har även kommunen möjlighet att själva se över sina kostnader.

Det betyder att vi inte kommer att kunna starta Dibber Skogsriket förskola som planerat till augusti 2024 utan vi ber att få återkomma med mer information. Du som förälder kan fortsatt skriva upp dig i vårat intresseregister för att säkerställa att du får löpande information.

Vår ambition är fortfarande att starta förskolan och ser över möjligheterna att överklaga barn- och utbildningsnämndens beslut när det meddelats.

Har du några frågor? I så fall är du varmt välkommen att kontakta vår rektor Sophia Zetterman via sophia.zetterman@dibber.se eller vår verksamhetschef Linda Törnqvist via linda.tornqvist@dibber.se.