Om Kolmårdstrollen förskola

Välkomna till oss!

Välkommen till Kolmårdstrollens förskola. Vi har skogen runt knuten och nära till allmänna kommunikationer när vi vill ta oss till Norrköping eller Sandviken.

​Våra öppettider är 6:15-18:00 (vid behov 18:30).

​Vi har en kokerska som lagar god och näringsriktig mat från grunden. Hon bakar också vårt bröd. Barnen hjälper till och är dukvärd en vecka i taget. Då hjälper de till att duka och talar om vilken mat vi får och bjuder alla till bordet. När man fyller år på Kolmårdstrollen får man sin önskemat och vi dukar fint. På samlingen sjunger vi och barnet får ett litet paket och så festar vi på fruktbakelse.

​Vår huvudsakliga profil är utomhuspedagogik. Vi har samarbete med friluftsfrämjandet och jobbar med Mulle, Knytte och Knoppgrupper. Vi vill att barnen ska upptäcka glädjen med att vistas i vår natur och vi lär oss att vara rädda om den och leva i samklang med naturen.

Vi vill också göra barnen miljömedvetna och vi har ett miljötänk i allt vi gör. Vi arbetar aktivt med att byta ut hälsofarliga plastsaker på förskolan och har en plan för att bli en giftfri förskola. Alla nya inköp som görs följer miljökraven.

Vi arbetar aktivt med värdegrunden och genusfrågor, vi ser till att det hela tiden genomsyrar vårt arbete och förhållningssätt. Vi har en plan mot diskriminering och kränkande behandling, samt en plan för hur vi jobbar med genus.