Om Dibber

Varmt välkommen till Dibber skolor och förskolor. Vi drivs av vår värdegrund, att alla barn och elever får uppleva att de är värdefulla. Värdegrunden är gemensam för alla medarbetare i både förskolor och skolor.

Dibber etablerades i Sverige 2017. I dag har Dibber 14 skolor och 65 förskolor i Sverige. Dibbers huvudkontor ligger i Sollentuna.

Vår vision på Dibber är att vi får världens viktigaste värden att växa. Våra viktigaste värden är våra barn och ungdomar.

Dibber är en del av den norska friskolekoncernen Laringsverkstedet som startades och ägs av två engagerade pedagoger, Randi och Hans Jacob Sundby. 


Vad betyder Dibber?

En dibber är en planteringspinne som hjälper frön och sticklingar att växa och grönska. På samma sätt vill vi finnas för varje barn och elev. Att de frön vi kan plantera i form av nyfikenhet, kunskap och självförtroende, ska fortsätta växa livet ut.

Vi tror att trygghet, nyfikenhet och glädje ger de bästa förutsättningarna för lärande. Våra förskolor och skolor ska vara en plats där både människor och kunskap kan växa.

Dibbers värderingar

Hos oss ska alla barn och elever få uppleva att de är värdefulla. Inte bara för vad de säger och gör, utan för vilka de är. 

Dibbers historia

Dibbers historia börjar med två engagerade pedagoger, Randi och Hans Jacob Sundby. År 1998 inleder de ett gemensamt liv och den dröm som länge legat och grott hos dem båda börjar ta form: De vill bygga förskolor där barnets självkänsla ska stå i centrum. 

Den första förskolan startas 2003 i den lilla stad där Randi växt upp. Sakta men säkert blir allt fler förskolor och skolor en del av Dibber och är idag 520 förskolor och skolor fördelade på fem varumärken i åtta länder: Sverige, Norge, Lettland, Tyskland, Finland, Sydafrika, Hong Kong och Dubai. 

Dibbers internationella dagar

Vi har fyra internationella dagar som vi uppmärksammar tillsammans. Alla Dibbers förskolor och skolor är inbjudna att medverka.

Hjärtrud, en av våra lärvänner (figurer) med ett paketBarnens Hjärtedag

Den 15 januari har vi Barnens Hjärtedag, Children’s Heart day. Det är ett sätt för våra barn och ungdomar att tillsammans i förskola och skola göra skillnad i sin omgivning. Att vi på Dibber kan ha hjärta för varandra är ett resultat av vår värdegrund, att alla barn ska få känna att de är värdefulla. Målet med Hjärtedagen är att vi ska kunna sprida glädje till andra.

Genom våra handlingar och att visa solidaritet till våra medmänniskor så tror vi att vi kan göra skillnad. Du kan hitta några av de initiativ som våra förskolor och skolor har taggat med #hjärtedagen och #dibber, från och med 2021 är taggen ”barnenshjärtedag följt av året (”barnenshjärtedag2021). För den som vill kan man tagga med vår internationella tagg: #childrenshearday.

Det kommer mer information om nedan internationella dagar snart

10 maj – Barnens Aktivitetsdag, Children´s Activity Day

30 september – Barnens Miljödag, Children´s Enviromental Day

10 november – Barnens forskardag – Children´s Science Day (World Science Day)


Den goda måltiden

Den goda måltiden är ett gemensamt koncept för alla Dibbers skolor och förskolor i Sverige, som tagits fram i tätt samarbete med pedagoger och kockar från våra verksamheter. Vi vill att alla barn och ungdomar ska få i sig rätt näring, samtidigt som vi bryr oss om vår miljö och vårt klimatavtryck.

Arbeta på Dibber

Vi söker nya medarbetare som vill få världens viktigaste värden att växa. Via nedan länk kan du se filmer från våra medarbetare om hur de tycker att det är att arbeta på Dibber.

Bli en del av Dibber

Vill du att din förskola eller skola ska bli en del av Dibber? Vi drivs av vår värdegrund att alla barn ska få känna att de är värdefulla för att de är, inte för vad de gör. Läs gärna mer om hur du kan bli en del av vår vision att få världens viktigaste värden att växa.