Vår mat

På Dibber Växhuset förskola får vi vår mat från Dibbers Matgård. Det betyder att vår mat är centralt förberedd, men tillagad lokalt på vår förskola.

Dibbers Matgård – centralt förberedd, lokalt tillagad

I Kungsängen, norr om Stockholm, ligger Dibbers Matgård – en innovativ matlagningslösning med en passion för att främja hälsa, kunskap och matglädje.

Dibber Matgård har en djup förståelse för vikten av goda måltider och hur de påverkar våra barns och elevers välmående och utveckling. Matgårdens vision är enkel: att odla en kärlek till mat och näringskunskap hos våra barn och elever.

Den Goda Måltiden: mer än bara mat

På Dibber förstår vi att en god måltid är mycket mer än bara maten på tallriken. ”Den Goda Måltiden” är ett gemensamt koncept för alla Dibbers skolor och förskolor i Sverige och världen. Detta koncept har utvecklats i nära samarbete med pedagoger och kockar från våra verksamheter och innefattar följande:

Goda råvaror: Vi använder oss av högkvalitativa och närproducerade råvaror för att säkerställa smak och näringsvärde.

God kunskap: Våra måltider är en chans att lära och utforska. Vi delar kunskap om matens ursprung, näringsvärde och betydelse.

God miljötanke: Vi strävar efter att minimera vår miljöpåverkan genom hållbara inköp och effektiv resurshantering.

God upplevelse: Mat är en social och kulturell upplevelse. Vi skapar en positiv atmosfär där barn och elever kan njuta av sina måltider tillsammans.

Följ med in i Matgården

Följ med på matens resa – från Matgården till våra barns tallrikar – och hör vår kökschef Jaana berätta mer om hur det går till.