Skolvalet i Helsingborg – 1 december 2023 till 31 januari 2024
Mellan den 1 december-31 januari kan du som bor i Helsingborgs kommun välja skola. Du gör ditt val enkelt på webben. När du väljer förskoleklass, som förut kallades för sexårsverksamhet, så väljer du vilken skola ditt barn ska börja i. Förskoleklassen är en övergång mellan förskola och skola och pedagogerna arbetar med barnets lärande på ett lekfullt sätt.
Ett tips är att kontakta den skola som du är intresserad av. Att komma och träffa personalen på skolan samt se dig omkring och ställa frågor är ett bra sätt att samla information inför valet. Boka din en personlig visning genom arr höra av dig till vårt kansli via kansli.kub@edu.dibber.se eller 0707-385215.
Vi på Dibber har en egen skolkö till alla våra skolor, du kan ställa ditt barn i kö hos oss året om. Under skolvalet krävs dock att du även ställer dig i kommunens kö. Kontakta oss så guidar vi dig rätt.
Besök vår hemsida, dibber.se/kubikskolan-dibber, där kan du boka din personliga visning, läsa mer om oss, se bilder från vår verksamhet och få en känsla av hur det är att välja oss. Där kan du även läsa mer om vår egen lagade mat, vårt fritidshem eller vårt bibliotek.
En skola som får världens viktigaste värden att växa.
Vårdnadshavare
För dig som är vårdnadshavare finner du aktuell information via Infomentor här.
För aktuella uppdateringar om vad som händer varje dag – följ oss på sociala medier!
Aktuella dokument
Likabehandlingsplanen
Aktuell information från Helsingborgs kommun angående grundskolor.
I Helsingborg kan du som förälder tillsammans med ditt barn välja den grundskola som du tycker passar ditt barn bäst. Det kan vara en kommunal eller fristående skola. Det finns ett 60-tal grundskolor i Helsingborg varav cirka 35 ingår i Helsingborgs stads skolor, som kommunen driver i egen regi. Omkring 20 grundskolor är fristående skolor och drivs av andra än kommunen, till exempel ett bolag, en stiftelse eller en förening. Grundskolorna i Helsingborg har olika profiler och pedagogiska inriktningar. Samtliga skolor följer skollagen och grundskolans läroplan där det står vilket uppdrag grundskolan har och vilka mål och riktlinjer som man ska arbeta efter.