Om oss

Förskolan Kottebo hittar du i natursköna Rynningeåsen i Örebros norra del. Förskolan består av sju avdelningar. På förskolan finns en förskolebuss för de äldsta barnen. Vi har en fantastiskt stor gård som ger förutsättningar för goda möjligheter till inspirerande och lärorika uteaktiviteter.

Vårt fokus ligger på ”ut och njut” och utomhuspedagogik. Naturreservaten i Örebro med omnejd får besök av oss, likaså andra barnvänliga kulturområden. Vi följer Örebro kommuns öppettider.

Tror för vår del att det funkat så bra att man blivit lite bortskämd

Frederik, vårdnadshavare

Dibber Kottebo för oss är, i tre ord: Trygga pedagoger, lärande och Natur

Linda, vårdnadshavare

Dibber förskolor identitet

Vi får världens viktigaste värden att växa. ”Vi” innebär att vi på Dibbers förskolor gör det tillsammans. ”Världens viktigaste värden” är våra barn och elever. De som ska forma framtiden. Att få världens viktigaste värden att växa, är en uppgift som man kan viga sitt liv åt.

Vi använder oss av Hjärtekultur för att genomföra denna uppgift på bästa möjliga sätt, det är fundamentet i vår företagsfilosofi.

Hjärtekultur

Hjärtekultur ska stärka barnens och de vuxnas känsla av egenvärde och förmåga till socialt samspel med andra. Värden som ska växa är bland annat:

Syftet med det är att alla upplever och känner att de är värdefulla. Vi är genuint intresserade av barnen och deras föräldrar. Barnet är värdefullt i sig själv, inte för det hen säger eller gör.