Vårdnadshavare Linda berättar

Lindas barn går på Dibber Kottebo förskola i Örebro. Här berättar hon om sin erfarenhet av att välja förskola, hur förväntningar var och hur det är i dag. Hon ger även råd till dig som vårdnadshavare vad hon tycker att du kan tänka på när du väljer förskola.

Tänk tillbaka, hur kommer det sig att ni valde just Kottebo förskola?

Vi valde Kottebo förskola av den anledningen att de var ”Ut och Njut”-profil och förskolebuss som komplement till den vanliga avdelningen. Förskolan låg även bra till då den ligger både nära naturen och vårt hem. 

Berätta hur du tycker att det är att ha ditt barn på förskolan i dag?

Att ha barn på Kottebo känns tryggt och utvecklande. Vårt barn går på avdelningen Enen, här är dialogen tydlig och vi känner att vårt barn är i mycket goda händer. 

Hur är bemötandet av pedagogerna?

Bemötandet har under alla år oavsett barn varit bra. Både för barnen och för oss vuxna. 

Hur är det att ta sig fram och tillbaka till förskolan?

Eftersom vi bor väldigt nära så har de alltid varit enkelt för oss att ta oss till förskolan. Både promenadväg och cykelväg finns. Skulle man vilja komma med buss eller via motorvägen finns även det nära tillhands. 

Märker ni att det är en förskola som tillhör Dibber Sverige? På vilket sätt i så fall?

Vi har haft barn på förskolan sedan innan Dibber blev ägare. Jag kan inte se någon större skillnad. Loggor och skyltar har ändrats men det är samma fokus på barnen som tidigare. Däremot har lärvännerna tillkommit som komplement i lärandet. 

Har ni några råd till föräldrar som ska välja förskola? Vad ska de tänka på, vad tycker ni är viktigast?

Att välja förskola är såklart svårt men vi tycker de är viktigt att det är lätt att ta sig till och från. Att man bor i de område förskolan ligger har varit bra för oss då barnen lätt kunnat leka med många i området, samt följts åt upp till förskoleklass där de är dags. 

Andra frågor att ställa sig är:

Har förskolan någon inriktning som passar er som familj? Ligger förskolan nära naturen? Hur är gården? Bra möjligheter till lek både inne och ute. 

Ett tips till föräldrar med barn i förskolan (oavsett förskola) Att ge och ta i kommunikation är viktigt. Våga säga vad man känner och ge konstruktiv kritik. Men glöm heller inte att berömma och berätta när ni tycker något är bra eller ni uppskattar något eller någon extra. 

Om ni skulle beskriva er förskola med tre ord, vilka ord skulle du välja då?

Dibber Kottebo för oss är: Trygga pedagoger – Lärande – Natur

Läs mer