Upptäck Dibbers grundskolor i Malmö

Just nu, och fram till 31 januari, pågår skolvalet för fullt i Malmö. I Malmö driver vi på Dibber två grundskolor – Hindby Dibber och Östra Skolan. Lär känna våra grundskolor i Malmö!

Hindby Dibber skola för förskoleklass till och med årskurs 6 på Beckasingatan 1

På Hindby Dibber skola välkomnas elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan strävar efter att skapa en nära och engagerande inlärningsmiljö. För närvarande utgör 170 elever kärnan av skolan, uppdelade i 7 klasser.

Varje dag inleds med ett varmt leende och en närvarande attityd från skolpersonalen, som aktivt deltar på skolgården när eleverna är utomhus.

Hindby Dibber sätter delaktighet i fokus och strävar efter att involvera eleverna i skolans beslut. Genom kanaler som klassråd och elevråd ges eleverna möjlighet att uttrycka sina åsikter och påverka skolans riktning.

Skolans egna kök, där maten tillagas, blir en central punkt för gemenskap, och eleverna har möjlighet att påverka matsedeln genom dagliga dialoger med kökspersonalen.

Elevhälsoarbetet genomsyrar hela skoldagen, och varje anställd tar ansvar för elevernas välmående. Hindby Dibber skola strävar efter att vara en plats där lärande genomsyras av hjärta och där varje elev kan blomstra.

Östra Skolan – vår högstadieskola på Rönnbladsgatan 4

Östra Skolan är högstadiet som öppnade sina dörrar år 2011 och har sedan dess utvecklats till en trygg plats för elever i årskurs 7-9. Med 144 elever fördelade på sex klasser erbjuder skolan en familjär och kreativ inlärningsmiljö.

Skolan har erfarna och behöriga pedagoger, inklusive specialpedagog, kurator, skolsköterska och studie- samt yrkesvägledare. Dessutom finns tillgång till skolpsykolog och skolläkare. Östra Skolan har en gedigen erfarenhet av skolverksamhet och strävar efter att utveckla elevernas språk, ämneskunskaper och sociala färdigheter.

Som en del av Dibber präglas Östra Skolan av småskalighet och trygghet. Skolan satsar på 1-1 pedagogik, där varje elev har tillgång till en personlig dator för undervisningssyfte. Genom att vara språkutvecklande i varje ämne och tematiskt ämnesövergripande strävar skolan efter att erbjuda nytänkande, inspirerande undervisning med goda resultat.

Östra Skolan är inte bara en plats för kunskapsinhämtning utan också för personlig utveckling. Skolan erbjuder även aktiviteter efter skoltid för att berika elevernas skolupplevelse. Välkommen till Östra Skolan – en plats där kreativitet och nyfikenhet är ledord för framtidens lärande.

Gör ditt val innan 31 januari

Skolvalet pågår fram till den 31 januari. Läs mer om hur du gör för att välja grundskola i Malmö via knappen här nedanför.