Upptäck Dibbers grundskolor i Sollentuna

Just nu, och fram till 31 januari, pågår skolvalet för fullt i Sollentuna. I Sollentunas skolval kan du välja två grundskolor hos oss på Dibber – Dibber International School Sollentuna och Silverbäcken Dibber. Lär känna våra grundskolor i Sollentuna!

Dibber International School Sollentuna – grundskola med internationell inriktning för F-9

Dibber International School Sollentuna är en grundskola med internationell profil. Vår skola integrerar den svenska läroplanen (LGR22) med International Baccalaureate-programmet (IB), vilket ger våra elever en välbalanserad och stödjande utbildning. Hos oss strävar vi inte bara efter att fylla elevernas huvuden med kunskap, utan att också forma dem till respektfulla, anpassningsbara och medkännande individer.

Vår vision är tydlig – att skapa en miljö där eleverna uppmuntras att förverkliga sin fulla potential och utveckla sina förmågor. Genom att erbjuda en global utbildning med ett lokalt perspektiv strävar vi efter att skapa en inkluderande skolmiljö som hyllar universal mänsklighet och delat ansvar. Vi är övertygade om att detta bidrar till att forma en generation med ett internationellt sinne.

Silverbäcken Dibber – grundskola för F-9 i Silverdal

Silverbäcken Dibber är en grundskola för årskurs F-9 i Silverdal. Vårt unika förhållningssätt bygger på tron att varje barn och elev har förmågan, viljan och modet att lyckas.

Vi är stolta över att integrera modern teknik och utepedagogik i vårt arbetssätt. På Silverbäcken är varje barn utrustat med en egen iPad upp till årskurs 5, och därefter en Chromebook, för att säkerställa lika möjligheter för alla. Vi lägger också stor vikt vid programmering för att utveckla en grundläggande förståelse för det digitala språket bland våra elever.

Trygghet och värdegrundsfrågor är kärnan i vårt arbete. Vi strävar efter att skapa en miljö där varje individ känner sig sedd, hörd och respekterad.

Skolvalet 2024

Föräldrar har nu möjlighet att göra sina val fram till den 31 januari och välja den skola som bäst passar sina barns behov och intressen. Dibbers grundskolor representerar en bredd av pedagogiska metoder och inriktningar, och med omsorgsfull övervägning kan varje familj hitta den perfekta skolan för sina barns framtid.