Om Neglinge Gårds förskola

Välkomna till oss!

Neglinge gårds förskola har de bästa förutsättningarna för undervisning både ute och inne. Förskolan är indelad i två hus i det ena huset finns de äldre barnen där materialtillgången och äventyrslusten är stor. Här utförs experiment och nya upptäckter, spännande sagor finns alltid tillgängliga både digitalt och analogt.

Varje dag har vi högläsning och undervisning i allt från fotosyntesen till dinosaurier. Här samverkar pedagoger och barn endast fantasin sätter gränser.

I vårt andra hus finns våra yngre barn. Här arbetar vi med trygghet och en nära omsorg. Vi lyssnar på sagor och har rörelselekar Även här har vi undervisning, att äta själv, klä på sig sin jacka, kunna färger och siffror, veta vart man bor är viktiga kunskaper. 

På vår stora fina gård finns det möjligheter till både undervisning och äventyr. Gården är indelad i tre sektioner där det finns både cykelbana, gungor, sandlåda och natur. På vår gård är alla barn allas barn.

Även om vi har en fin gård så är utflykter ett stående inslag i vår vecka. Det är alltid spännande att se nya omgivningar och få nya intryck. Hos oss trivs både barn och pedagoger.

Lärvännerna

Till vår hjälp har vi Lärvännerna, som synliggör Läroplanens mål på ett lekfullt och pedagogiskt sätt.

Vi arbetar temainriktat och för tillfället med satsningsområdena hållbar utveckling, normkreativitet och programmering.

Alla Dibbers lärvänner med texten: Vi får världens viktigaste värden att växa