Vårdnadshavare Lina på Fyrklövern

Porträtt vårdnadshavare Lina på Fyrklöverns skola, bild när hon har mössa på sig ute i skogen

Tänk tillbaka, hur kommer det sig att ni valde just den skola ert barn går på?

Vi letade efter en liten skola för vår sons första skolår och hade hört mycket gott om Fyrklövern som då var en Montessoriskola. När det var öppet hus passade vi på att besöka skolan och fick ett bra intryck. Vi flyttade till Gustavslund för att komma nära skolan redan innan vi visste om vi fått plats, så gärna ville vi att vår son skulle gå på skolan.

Berätta hur du tycker att det är att ha ditt barn på skolan i dag?

Det känns riktigt bra. Vi vet att han blir väl omhändertagen och sedd av personalen. Han får en bra kunskapsbas att stå på inför högre årskurser. Det är positivt med inlärning på olika sätt. En blandning av papper/penna och skärmar, inomhus och utomhus, teori och praktik är givande för barnen. Det är positivt att musiken finns så tillgänglig i vardagen både i skola och på fritids för barnen, väldigt lyxigt med många instrument.

Hur är bemötandet av lärarna?

Varmt. Lärarna är öppna och tillgängliga.

Det känns naturligt att ha en öppen dialog vare sig det gäller stort eller smått, positivt eller negativt. Vi kan inte nog hylla Fyrklöverns personal!

Hur uppfattar ni att trivseln är i klassen och på skolan?

Efter ett ganska stökigt läsår 20/21 så har det blivit ett helt annat lugn över lag. Personalen har jobbat stenhårt med att få ordning, lugn och ro. Vår son trivs både på fritids och i skolan. Han, precis som vi, upplever att trivseln och sammanhållningen är god och möjlighet till studiero finns.

Hur involverad har du blivit som förälder i arbetet i skolan?

När vår son gick i förskoleklass var jag med en stund på morgonen i ca 2 veckor, det skulle jag gärna göra igen. Nåja, kanske inte i 2 veckor, men en halv dag eller så. 😉 Jag hoppas att tillfällighet finns när pandemin ger med sig. Jag är även med i föräldrarådet och har varit sedan vi började på skolan. Det är mycket givande och intressant att prata med andra föräldrar och representanter från skolan. Vi kan även påverka en del och det känns bra. Att få en inblick i skolans värld från en annan vinkel är lärorikt.

Vad var det viktigaste för dig som förälder när du valde skola för ditt barn?

Magkänslan när jag väl kom dit! Läste på en hel del innan första besöket, men magkänslan ljuger inte. Och helheten är viktig. Vi kunde inte tänka oss något annat än en liten skola. Då hade skolan även ett eget kök och det var ett riktigt stort plus.

Har ni några råd till föräldrar som ska välja skola? Vad ska de tänka på?

Att välja skola efter vad som passar deras barn och dess behov. Ställ frågor om det som är viktigt just för deras del när de besöker olika skolor. Iaktta och känn av stämningen mellan personal. Finns det kvalificerad personal? Våga välja nytt och följ inte strömmen.

Är det någonting som du vill berätta som jag glömt att fråga om?

Jag vill att alla ska veta hur uppskattad Fyrklöverns personal är och att deras arbete är någonting att vara stolt över. Det är på grund av deras driv, kunskap och glädje som vi har en riktigt bra skola.

Om ni skulle beskriva din skola med tre ord, vilka ord skulle du välja då?

Trygg, mysig, kompetent

Relaterade artiklar