Vårdnadshavare Jenny berättar

Jenny har barn på Dibber Västra Mark förskola. Här berättar hon sin erfarenhet av att välja förskola, hur förväntningar var och hur det är i dag. Hon ger även råd till dig som vårdnadshavare vad hon tycker att du kan tänka på när du väljer förskola.

Tänk tillbaka, hur kommer det sig att du valde just den förskola ditt barn går på?

Klara är enda barnet och faktorer som var viktiga för mig var att skolan skulle ligga nära för transport och att den skulle vara lugn och inte stressig för Klara. Mycket viktigt att personalen skulle kännas trygg och omsorgsfull med min lilla guldklimp. Kanske det absolut viktigaste av allt!

Enligt ryktet skulle mina förväntningar uppfyllas. Fanns förskola närmre men jag uppmärksammade många gånger att barnen var stökiga och att personalen var irriterad. Därför för Klaras skull ansökte jag ej dit. Jag vill att hennes dagar skall vara harmoniska på förskolan. 

Berätta hur du tycker att det är att ha ditt barn på förskolan i dag?

Jag är mycket nöjd med Västra Mark. Uppskattar verkligen det välkomnande Klara får varje gång vi anländer. Känns positivt och som en god start på hennes dag i förskolan.

Hur är bemötandet av pedagogerna?

En glad personal! Klara är också väldigt nöjd för hon får ett så finurligt och busigt leende när vi är vid grinden. Hon är förväntansfull och det känns fantastiskt bra att lämna henne i era händer. Klara är en riktig bokmal och jag älskar att man tar fasta på det och uppmuntrar hennes hobby.  

Hur är det att ta sig fram och tillbaka på förskolan?

Jag bor nära så det funkar utmärkt med en 10 minuters promenad.

Märker du att det är en förskola som tillhör Dibber Sverige? På vilket sätt i så fall?

Att ni är Dibber märks med er tydliga logo och design med figurer (lärvännerna) tycker jag, och den gröna färgen. 

Har du några råd till föräldrar som ska välja förskola? Vad ska de tänka på, vad tycker du är viktigast?

Jag tycker att en god personal, och barnets trygghet är det allra viktigaste när man väljer en förskola. Sitt barn är ju allt och man lämnar över tilliten fullständigt till någon annan. Därför skulle jag rekommendera andra som står i valet att höra sig för kring skolan. Är ryktet bra? Vet man någon som har sitt barn där? Hur funkar det? 

Om du skulle beskriva din förskola med tre ord, vilka ord skulle du välja då?

Med tre ord beskriver jag förskolan trygg, fantasifull, och kreativ. 

TACK för er och för att ni förgyller min dotters dagar ❤️