Vårdnadshavare Amanda berättar

Amanda har barn på Dibber Västra Mark förskola. Här berättar hon sin erfarenhet av att välja förskola, hur förväntningar var och hur det är i dag. Hon ger även råd till dig som vårdnadshavare vad hon tycker att du kan tänka på när du väljer förskola.

Tänk tillbaka, hur kommer det sig att du valde just den förskola ditt barn går på?

Vi hamnade på Västra Mark förskola av en ren slump. Först sökte vi plats hos kommunal förskola men det var ingen som passade oss rent geografiskt. Vi fick tipset att söka hos Dibber, som precis skulle ta och öppna när vår son skulle skolas in. 

Berätta hur du tycker att det är att ha ditt barn på förskolan i dag?

Helt underbart. Speciellt när man vet att hur mycket ens barn trivs! 

Hur är bemötandet av pedagogerna?

Även här helt underbart. Så varma och godhjärtade pedagoger som verkligen bryr sig om barnen, men även oss i resten av familjen. Alltid trevliga att småprata med vid hämning och lämning. 

Hur är det att ta sig fram och tillbaka på förskolan? 

För oss är det inga större problem. Smidigt att ta sig fram med både bil och cykel. 

Märker du att det är en förskola som tillhör Dibber Sverige? På vilket sätt i så fall?

Något jag märkt av är att Dibbers Lärvänner används flitigt, tror till och med dagligen. Även att barnen ofta är ute och lär vilket är fint att se. 

Har du några råd till föräldrar som ska välja förskola? Vad ska de tänka på, vad tycker du är viktigast?

Mitt tips är att inte bara välja förskola utifrån närheten till hemmet eller jobbet. Läs på om förskolorna som finns i hemstaden och välj utifrån den pedagogik som finns. 

Är det någonting som du vill berätta som jag glömt att fråga om?

Vill bara tillägga att Dibber Västra Mark är en fantastisk förskola och även om det inte var just vårt första val, ångrar vi inte en sekund att vi valde just Dibber. Lokalerna, pedagogiken och utomhusmiljön är toppen. Inte minst alla underbara pedagoger som varje dag tar hand om våra bustroll med sådan passion och ren glädje. Det gör en mamma varm i hjärtat. Stort tack 🌸

Om du skulle beskriva din förskola med tre ord, vilka ord skulle du välja då?

Välkomnade, flexibel och trygg.