Byta förskola

Välkommen till Dibber förskolor

I vårt arbete med att förverkliga läroplanens uppdrag tar vi stöd av våra sju lärvänner och ett program som vi kallar Hjärtekultur. Hjärtekultur är centralt i vårt pedagogiska arbete.

Kreativa, en av våra lärvänner (figurer) med en målarpalett i handenRäkne-Reza, en av våra lärvänner (figurer) med räknekulor i handen

Hjärtekultur handlar om att stärka barns känsla av egenvärde, förmåga till socialt samspel, empatiska förmåga och att bli trygga som individer. Hjärtekulturen på Dibber är en  viktig del av den inlärningsmiljö som varje enskilt barn möter varje dag hos oss. Utveckling, lek och lärande, hälsa och trivsel är ett resultat av en bra inlärningsmiljö. Vi arbetar aktivt för att samspel, omsorg, lek och lärande ska gå hand i hand genom hela dagen.

Hur du byter förskola

Det kan finnas olika anledningar till att man vill byta förskola, det kan gälla flytt, att man inte trivs, koncept eller någonting annat. För att underlätta för dig så har vi samlat information och länkar för hur det går till i de kommuner där vi har förskolor. Vill du ha personlig hjälp att söka till en Dibberförskola så går det jättebra att ringa eller kontakta rektor på den förskola du är intresserad av. Uppgifter till rektor finner du på förskolans hemsida. Sök efter en Dibberförskola i din kommun här.

När du ska byta förskola så är det viktigt att du först vet att du har en förskoleplats i den nya förskolan innan du säger upp platsen på den gamla förskolan. Vi har ringt och pratat med kommuner där Dibber förskolor finns och ser att vissa detaljer skiljer sig lite åt från kommun till kommun, exempelvis hur lång uppsägningstiden är från en kommunal förskola eller fristående förskola eller om du behöver säga upp din plats då du byter från en kommunal förskola till en annan. Vi lägger in länk till kommunens information så att du ta reda på vad som gäller i just din kommun.

I många kommuner ansöker du om plats till både kommunala förskolor och fristående förskolor via kommunens kö. I vissa fall har du möjlighet att söka direkt till en förskola i Dibber via vårt egna kösystem. Mer information om vad som gäller i din kommun finner du om du via länkarna nedan.

Länkar till information om ansökan och uppsägning

Tyresö

Nyköping

Ansöka om plats på en Dibberförskola i Nyköping
Uppsägning av plats på förskola i Nyköping

Trosa

Ansöka om plats på en Dibberförskola i Trosa
Uppsägning av plats på förskola i Trosa

Solna

Ansöka om plats på en Dibberförskola i Solna
Uppsägning av plats på förskola i Solna

Täby

Ansöka om plats på en Dibberförskola i Täby
Uppsägning av plats på förskola i Täby

Nacka

Ansöka om plats på en Dibberförskola i Nacka
Uppsägning av plats på förskola i Nacka

Malmö och Lund

Huddinge

Ansöka om plats på en Dibberförskola i Huddinge
Uppsägning av plats på förskola i Huddinge

Helsingborg

Ansöka om plats på en Dibberförskola i Helsingborg
Uppsägning av plats på förskola i Helsingborg

Sollentuna

Ansöka om plats på en Dibberförskola i Sollentuna
Uppsägning av plats på förskola i Sollentuna


Läs mer om att välja förskola

Vi har skrivit ett par inlägg om vad man kan tänka på då man väljer förskola. En av de frågor vi försöker sprida ljus över är ”Hur kan jag veta att en förskola är rätt för just mitt barn?”, vi tar upp frågan om ”magkänsla” och vilken ålder som är bra för barnet att börja förskolan. Läs gärna mer via länkarna/knapparna nedan.

En snabb checklista

Vi sammanställde fem övergripande punkter som du kan tänka på när du väljer förskola: 1, Ditt barn kommer alltid först, 2, Personalen är viktig, 3, Metoder att lära som passar ditt barn, 4, Miljö för lek, inne, ute och vila, 5, Barngrupper

Mer om oss, var vi finns och vårt unika koncept

Hitta en Dibberförskola nära dig och läs mer om vårt unika koncept. Figurerna på bilden nedan är våra lärvänner, dem kan du läsa mer om på konceptsidan.

Alla Dibbers lärvänner med texten: Vi får världens viktigaste värden att växa