Dibbers förskolor i Nyköpings kommun

Är det dags att välja förskola i Nyköping?

Dibbers förskolor i Nyköpings kommun är Västerbo (centrum), Backebo (Oxbacken), Svalbo förskola (Svalsta) och Knyttebo förskola (Stigtomta). Hos oss möts du och ditt barn av Hjärtekultur – vår värdegrund och kärnan i all vår verksamhet.

Hjärtekultur betyder i korthet att alla barn ska få uppleva hur viktiga de är och bli sedda, hörda och tagna på allvar. Lekfullt lärande och samspel har stor betydelse i verksamheten, liksom att alla barn ska få känna att de lyckas med något varje dag.

Som vårdnadshavare kan du alltid förvänta dig trygghet och ett professionellt bemötande hos Dibbers förskolor i Nyköping, i allt från valet av förskola till vardagens hämtningar och lämningar. Hör gärna av dig till den eller de förskolor i Nyköpings kommun du är intresserad av om du har frågor, eller vill komma på besök för att bilda dig en egen uppfattning om verksamheten och omgivningarna.

Våra förskolor i Nyköpings kommun

  • Västerbo förskola (Centrum) | Läs mer | Hitta på karta
    Förskolan Västerbo finns på Fruängsgatan i centrala Nyköping, med närhet till både natur och kultur. Vi har två avdelningar för yngre respektive äldre barn.
  • Backebo förskola (Oxbacken) | Läs mer | Hitta på karta

Förskolan Backebo i Nyköping finns i ett lugnt villaområde, nära ett flertal härliga naturområden. Vi har tre avdelningar, inklusive Fröet för de yngsta barnen, Plantan för de lite äldre barnen och Ängen för de äldsta barnen.

Förskolan Svalbo finns i Svalsta, ca 10 minuter utanför Nyköping och nära flera naturområden.

  • Knyttebo förskola (Stigtomta) | Läs mer | Hitta på karta
    Förskolan Knyttebo finns ca 20 minuter utanför Nyköping, i Stigtomta. Förskolan ligger i ett lugnt villaområde med skogen och naturen runt knuten.

Går gärna in på de individuella förskolornas sidor för att läsa mer om den eller de du är intresserad av. Här hittar du mer information, inklusive kontaktuppgifter till rektor om du har frågor och funderingar.

Ansöka / ställa sitt barn i kö

För att välja förskola i Nyköping och ställa ditt barn i kö följer du bara länken på förskolans sida och fyller i era uppgifter i ansökningsformuläret.

Kort om Dibber

Dibber ingår i den norska friskolekoncernen Laringsverkstedet som startades i Norge 2003 och etablerades i Sverige 2017. Idag driver vi 65 förskolor och 14 skolor i Sverige.

Namnet Dibber betyder planteringspinne, vilket anspelar på mottot vi får världens viktigaste värden att växa. På samma sätt som en dibber får frön och sticklingar att växa vill vi plantera frön som växer i form av nyfikenhet, kunskap och självförtroende – egenskaper vi hoppas ska fortsätta växa livet ut.

Alla Dibbers lärvänner med texten: Vi får världens viktigaste värden att växa