Dibbers förskolor i Trosa kommun

Är det dags att välja förskola i Trosa eller Vagnhärad?

Dibbers båda förskolor i Trosa kommun är förhållandevis nystartade och har nära till skog och mark, något som går hand i hand med vår ”ut-och-njut”-filosofi. Varje vecka tar vi med barnen på utflykter i vårt närområde för att göra nya upptäckter och uppnå nya kunskaper.

Liksom våra övriga förskolor i landet innefattas förskolorna Bråta och Fänsåker i Trosa och Vagnhärad av vårt värdegrundskoncept Hjärtekultur. Kärnan i Hjärtekultur att alla barn ska få känna att de syns, hörs och blir tagna på allvar. De ska känna hur viktiga de är och att de varje dag får lyckas med något. Vi lägger stor vikt vid samspel och lekfullt lärande i verksamheten.

Du som vårdnadshavare kan precis som ditt barn alltid förvänta dig ett tryggt och professionellt bemötande hos Dibbers förskolor i Trosa kommun, i såväl små som stora frågor. Tveka inte att höra av dig till förskolorna Bråta eller Fänsåker om du vill veta mer om verksamheten. Du är också välkommen att boka tid för ett besök och få möjlighet att bilda dig en egen uppfattning.

Våra förskolor i Trosa och Vagnhärad

Förskolan Bråta öppnades 2019 i det nybyggda och lugna området Bråta Allé i Trosa. Vi har därför nya, ljusa och fräscha lokaler med plats för 80 barn i tre åldersgrupper: Utforskarna (1-2 år), Spejarna (3-4 år) och Äventyrarna (4-5 år).

Förskolan Fänsåker ligger på Fänsåkersvägen i Vagnhärad, med närhet till lekparker, biblioteket och inte minst skog och mark. Även denna förskola öppnade dörrarna för första gången 2019 i nya, inbjudande lokaler. Här har vi plats för 80 barn i fyra åldersgrupper.

Gå gärna in på respektive förskolas sidor för att läsa mer om verksamheten och beställa ytterligare information. Här finns också kontaktuppgifter till rektor om du har frågor och funderingar, eller vill komma på besök.

Ansökan / ställa sitt barn i kö

För att ansöka om plats och ställa ditt barn i kö till våra förskolor i Trosa eller Vagnhärad använder du ansökningsformuläret på samma sida.

Kort om Dibber

Dibber ingår i den norska friskolekoncernen Laringsverkstedet, som startades i Norge 2003 och har funnits i Sverige sedan 2017. Idag driver vi 14 skolor och 64 förskolor på flera håll i landet.

Namnet Dibber betyder planteringspinne och går hand i hand med mottot vi får världens viktigaste värden att växa. På samma sätt som en dibber hjälper frön och sticklingar att växa, vill vi plantera frön som växer i form av självförtroende, kunskap och nyfikenhet – värden som ska få växa livet ut.

Alla Dibbers lärvänner med texten: Vi får världens viktigaste värden att växa