Detta är Dibber

Vi får världens viktigaste värden att växa!

Varför Dibber?

Vi har valt namnet Dibber baserat på dess betydelse. En dibber är en planteringspinne. Den används för att i marken kunna borra ett hål så att du kan så frön och sticklingar, vilket kommer att bli en framtida växt. På samma sätt ser vi på barnen och elev och deras framtid. Våra förskolor och skolor är viktiga verktyg för att dessa frön och sticklingar ska växa. Våra skolor garanterar ett livslångt lärande och att våra vuxna tar hand om varje elev så att de får känna sig värdefulla och kan blomstra in i den bästa versionen av sig själv.

Dibber har som vision att få alla barn och elever att känna sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna ges goda möjligheter för att kunna göra ett bra arbete. Fundamentet i Dibber är att alla människor är värdefulla; inte för vad de säger och gör, utan för den person den är.

Mångfald

Dibber har över 70 skolor och förskolor i hela Sverige. Att vara en del av detta större företag har många fördelar, vi har en gemnsam ekonomiavdelning, en HR avdelning och flera funktioner som varje dag finns till för att hjälpa våra skolor. Det gör att varje skola får mer tid och resurser till det som är allra viktigast, våra barn och ungdomar.

Hos oss finns det utrymme för att ha en egen profil, alla våra skolor bestämmer själv vilken pedagogiska inriktning de vill ha. Montessori, digitalisering, uteverksamhet, matematik m. fl.