Förskola Linköping
Välkommen till Dibbers förskolor – förskoleverksamhet med varmt hjärta
På våra förskolor ska alla barn få uppleva att de är viktiga, känna sig sedda, hörda och bekräftade – vi tar barnen på allvar helt enkelt. Hos oss är alltid det lekfulla lärandet och samspel mellan barnen i centrum. Orden ” jag kan” är alltid viktiga för oss – därför vill vi att barnen ska få lyckas med något varje dag. Med hjälp av våra inspirerande lärvänner blir leken och fantasin alltid en del i detta lärande.
Välj en av våra förskolor i Linköping
Så söker du förskola i Linköping
Alla som bor i Linköping har rätt att ansöka om plats för sina barn på valfri förskola i kommunen. Tidigast vid ett års ålder kan ditt barn börja i förskolan, även om det kan göras vissa undantag vid speciella behov. Tänk på att antalet platser är begränsade så det är bra att ansöka i god tid innan platsen behöver användas.
När du väl bestämt dig för att ansöka är processen enkel, här nedan beskriver vi den.
Förskola i Linköping – ansökan steg för steg
I Linköpings kommun är du garanterad en förskoleplats inom fyra månader efter ansökningsdagen. För att detta ska gälla behöver du ha med minst ett kommunalt alternativ i din ansökan.
Ansökan om barnomsorg via e-tjänsten:
- När du ansökt om plats får du ett mail om att din ansökan är mottagen.
- När din ansökan har godkänts får du en bekräftelse via e-tjänsten.
- Du får sedan ett meddelande när erbjudande om plats finns i e-tjänsten.
- Du måste besvara platserbjudandet inom 7 dagar.
Innan ditt barn börjar i förskola blir du inbjuden till en introduktion. Introduktionen pågår i cirka två veckor och kan påbörjas tidigast på inskrivningsdagen.
Ansökan vid olika folkbokföringsadresser
Om du inte bor på samma adress som den andra vårdnadshavaren, ansöker du om en plats i e-tjänsten för barnet och den andra vårdnadshavaren får vid behov göra en egen ansökan. Ni blir då båda räkningsmottagare, med var sin faktura.
Från sammanboende till olika folkbokföringsadresser
Om vårdnadshavare separerar och flyttar till olika folkbokföringsadresser, ska du som vårdnadshavare, som har behov av omsorg, ha en egen placering. Den vårdnadshavare som inte är räkningsmottagare söker därför en ny placering på den förskola där eleven redan går. Ni blir då båda räkningsmottagare, med var sin faktura.
Förskola Linköping – vår pedagogik
På våra förskolor är det alltid viktigt att barnen känner sig sedda, hörda sig tagna på allvar. Lekfullt lärande, samspel och självständighet är grunden för vår förskoleverksamhet. Barnen ska få lyckas med någonting varje dag.
Hjärtekultur på förskolan i Linköping
På våra förskolor ska vi lägga grunden för ett livslångt lärande. Barnen ska få en rolig, trygg och lärorik utbildning som utgår från en helhetssyn på barnens olika behov.
Vårt arbete har en grund i Hjärtekulturen som genomsyrar allt från det pedagogiska arbetet med barnen till personalpolitik och mötet med barnens föräldrar.
Hjärtekultur syftar till att stärka barns känsla av egenvärde, deras sociala samspelsförmåga samt att lära dem empati och skapa en känsla av trygghet. Målet är att en bra inlärningsmiljö ska leda till utveckling, lek, lärande, hälsa och trivsel.
Förskola Linköping – lärvännerna
Hjärtrud ser till att alla barn blir en del av gemenskapen. Empati, hjälpsamhet och förmåga att hantera konflikter är i fokus för Hjärtrud.
Alfabeta älskar rim och ramsor, böcker och sång och inspirerar barnen att utveckla språket och lära sig nya ord och uttryck.
Rör-Else ger barnen rörelseglädje och utvecklar intresset för fysisk aktivitet och bra, näringsriktig mat.
Kreativa vill att alla barn ska få vara kreativa och känna skaparglädje. Måla, sjunga och dansa är några av Kreativas favoriter.
Ute-Ugo gillar frisk luft och vill att barnen ska få uppleva naturglädje i skog och mark och lära sig att respektera naturen.
Lek-Levi gillar lekar som stimulerar barnens fantasi och motorik och förmåga att samarbeta och lösa problem.
Räkne-Reza älskar siffror och att och prova olika lösningar inom matematik. Spela spel är en annan favoritaktivitet samt att använda matematiken för att skapa en större förståelse för rum, tid och form.
Vanliga frågor om förskolan
Hur fungerar inskolningen?
Vi börjar ditt barns tid på förskolan med en inskolningsperiod då barnet får utforska en ny miljö och lära känna personal och nya kompisar i sin egen takt. Vårdnadshavaren deltar under vissa delar av inskolningen, som anpassas efter barnets individuella behov. Kom därför ihåg att i god tid avsätta tid för inskolningen.
Kan jag göra ändringar i befintlig förskoleansökan?
Ja, men det kan påverka ditt ködatum om du gör ändringarna innan du fått ett erbjudande. Även här gäller att ändringen ska inkomma minst fyra månader innan önskad start, annars gäller ändringsdatumet som nytt ködatum.