Tillstånd för undervisning delvis på engelska

Dibber Sverige har fått tillstånd att bedriva undervisning delvis på engelska på skolorna Dibber International School Sollentuna (DISS) och Dibber International School Helsingborg (DISH). Detta innebär att vi har tillstånd på plats på alla våra tre Dibber International School-skolor i Helsingborg, Sollentuna och Nacka.

”Vi är otroligt stolta och glada över beskedet. Att starta upp processen med vår internationella profil var helt rätt, det ser vi bevis på i verksamheterna idag. Vi fick dock lära av våra misstag då starten inte riktigt blev som vi hade hoppats. Idag har vi ett oerhört kompetent team som arbetar på och tillsammans med dessa skolor och vi ser att vi tillsammans ger våra elever en skola för världen och för framtiden. Det är vi inom Dibber, och jag som skolchef, oerhört stolta över.”

Vid den nya profileringen till internationella skolor missades det olyckligtvis att sökas ett tillstånd för att bedriva undervisning delvis på engelska. Dibber Sverige har fortsatt att arbeta hårt för att utveckla en skola med hög kvalitet och med fokus på att ge eleverna förutsättningar för ett mer globalt samhälle.

Dibber International School finns i dag på tre orter: Sollentuna, Nacka och Helsingborg.

Arbetet med att utveckla skolorna har varit intensiv, det har bland annat rekryterats en ny rektor med erfarenhet från Internationella skolor, det har rekryterats en ”MYP coordinator” med lång erfarenhet inom IB samt en ”IB development manager” med femton års erfarenhet från IB.

I dag kom beskedet att Dibber Sverige har fått tillstånd att bedriva undervisning delvis på engelska på skolorna Dibber International School Sollentuna (DISS) och Dibber International School Helsingborg (DISH). Tidigare har Dibber International School Nacka (DISN) fått tillstånd att bedriva undervisning delvis på engelska. Detta innebär att Dibber har tillstånd på plats på alla tre Dibber International School-skolor.

Dibber International School har en pedagogisk profil som vilar på:

  1. LGR11/IB programs. DIS är kandidatskolor för IB programmet på samtliga skolor. Läs mer här. IB:s pedagogiska modell kompletterar den svenska läroplanen samt tillför viktiga värden för eleverna på DIS. Eleverna läser både enligt svensk läroplan LGR11 och enligt IB programmet.
  2. Bilingual – upp mot 50% av undervisningen kan bedrivas på engelska. Tvåspråkig undervisning ökar elevernas möjligheter att bli en del av en global framtid. När Dibber introducerar engelskspråkig undervisning sker det successivt och i en takt som passar eleverna. Kontakta varje skola för mer information om upplägg.  
  3. Utökad estetisk verksamhet (alla dagens inom musik). En utökad timplan i musik ger eleverna möjlighet att lära ett nytt instrument och de får möjligheten att spela tillsammans i en orkester.
  4. Innovation och teknologi. Att vara en skola i tiden innebär att erbjuda eleverna en god teknologisk standard och en innovativ skolgång.

Mer information och länkar 

Dibbers internationella skolor: Dibber International School 

Nyheter relaterade till Dibber International School 

Om Dibber 

Kontakt verksamhetschef skola

Sara Lundberg 
Mail: Sara.Lundberg@dibber.se 
Tel: 0724-696143 

Kontakt Dibber, centrala roller 

Kontakter till våra centrala roller finner du här: Om oss – Ledning 

Om Dibber Sverige AB 

Varmt välkommen till Dibber skolor och förskolor. Vi drivs av vår värdegrund, att alla barn och elever får uppleva att de är värdefulla. Vår vision på Dibber är att få världens viktigaste värden att växa. 

Fakta 

Dibber kom till sverige 2017 genom förvärv 
Omsättning 2018, 850 mkr 
Ägs av Laringsverkstedet 
Har i dag 64 förskolor och 14 skolor i Sverige