Ältahöjdens skola blir Dibber International School Nacka

Dibber International School växer och tar med Nacka in i gemenskapen. Precis innan året 2020 var till ända fick vi det glädjande beskedet att vi beviljades tillstånd för att bedriva delvis undervisning på engelska för vår skola i Nacka, tidigare Ältahöjdens skola. Det blev startskottet för att utveckla skolan mot vår internationella profil: Dibber International School. Ältahöjdens skola byter därför namn till Dibber International School Nacka (förkortas DISN) och kommer i långsam takt att utvecklas mot den internationella profilen.  Dibber International Schools profil utgår från fyra pelare: ett samspel mellan LGR 11 och IB (International Baccalaureate), tvåspråkighet, akademiska & estetiska ämnen samt teknologi & innovation.  

Porträtt Sanna Åhs”Jag och pedagogerna ser fram emot och är redo att ta ytterligare ett steg för verksamheten. Det känns enormt rätt gentemot barnen först och främst. Engelska har de ett sug efter eftersom dagens barn är så digitala. Teknik och innovation är av samma anledning naturligt för dem. Att verka och påverka som världsmedborgare har vi arbetat med länge och musikfördjupning ger själva balansen i deras bildning och utbildning. ” – Sanna Åhs rektor på Dibber International School Nacka 

Skolan kommer under våren att tillsammans med Dibbers Utvecklingsledare inom DIS att förbereda befintlig personal, befintliga elever och vårdnadshavare på den utveckling som formellt startar i och med terminstart i augusti 2021. Vi gör denna utvecklingsresa tillsammans. Att utveckla undervisning och skola gör man inte ensam utan i ett samspel mellan personal, elever och med stöd av er vårdnadshavare. Vi inom Dibber ser fram mot att göra denna resa och tror starkt på att vi med våra fyra ben kommer att kunna erbjuda eleverna i DISN en utbildning för framtiden och för världen. 

“Jag är stolt och otroligt glad över att vi inom Dibber erbjuder utbildning för alla elever och att vi har en bredd och en mångfald av skolor. Att nu få utöka Dibber International School med ytterligare en skola som dessutom från start kommer att kunna bedriva delar av undervisningen på engelska gör att vi bli ännu bredare i vårt pedagogiska innehåll. Det känns otroligt roligt! IB programmet bidrar till att öppna dörren mot världen och för skolan att bli en del av en internationell gemenskap. Att vi samtidigt följer svensk läroplan ger eleverna valmöjligheter att efter åk 9 studera vidare inom IB program eller på ett svenskt gymnasium och genom det ger vi våra elever bästa förutsättningar utvecklas i en global kontext. Vi vill bidra till att skapa möjligheter för våra elever att utvecklas till att bli sitt bästa jag och genom våra fyra pelare inom DIS tycker jag att vi verkligen gör det.”  – Sara Lundberg skolchef Dibber Sverige AB 


Mer information och länkar 

Dibbers internationella skolor: Dibber International School 

Nyheter relaterade till Dibber International School 

Om Dibber 

Kontakt verksamhetschef skola

Sara Lundberg 
Mail: Sara.Lundberg@dibber.se 
Tel: 0724-696143 

Kontakt Dibber, centrala roller 

Kontakter till våra centrala roller finner du här: Om oss – Ledning 

Om Dibber Sverige AB 

Varmt välkommen till Dibber skolor och förskolor. Vi drivs av vår värdegrund, att alla barn och elever får uppleva att de är värdefulla. Vår vision på Dibber är att få världens viktigaste värden att växa. 

Fakta 

Dibber kom till sverige 2017 genom förvärv 
Omsättning 2018, 850 mkr 
Ägs av Laringsversktedet 
Har i dag 64 förskolor och 14 skolor i Sverige