Vårdnadshavare Tove berättar

Toves barn går på Dibber Ellapark förskola i Täby. Här berättar hon om sin erfarenhet av att välja förskola, hur förväntningar var och hur det är i dag. Hon ger även råd till dig som vårdnadshavare vad hon tycker att du kan tänka på när du väljer förskola.

Tänk tillbaka, hur kommer det sig att ni valde just Ellapark?

Vi var nyinflyttade i området och gick helt enkelt efter närhetsprincipen. Vi var även och besökte förskolan innan vi tackade ja till vår plats och fick ett varmt och trevligt bemötande av personalen, vilket gjorde valet enklare.

Berätta hur du tycker att det är att ha ditt barn på förskolan i dag? 

Vi märker att vår son trivs väldigt bra på sin avdelning Lingon, han är trygg med pedagogerna och ser fram emot att träffa och leka med sina kompisar varje dag. 

Hur är bemötandet av pedagogerna?

Fint,  jag upplever dem engagerade, varma och personliga. 

Hur är det att ta sig fram och tillbaka till förskolan?

För oss är det väldigt smidigt, vi har endast några minuters promenad till förskolan. Förskolan ligger bra placerad på en lugn gata med skogsdungar, en fotbollsplan och lekplats som närmsta omgivning. Förskolan ligger på en väldigt tillgänglig plats för oss som bor i näromådet.

Har du några råd till föräldrar som ska välja förskola? Vad ska de tänka på, vad tycker du är viktigast?

Utgå från er situation och era prioriteringar snarare än att bara läsa utvärderingar och betyg. För oss var närheten väldigt viktig, men även antal barn per pedagog, att det serveras näringsrik mat och att miljön är stimulerande. Att besöka förskolan innan valet tycker jag nog är allra viktigast, då får man en känsla av verksamheten som man inte kan läsa sig till.  

Om ni skulle beskriva er förskola med tre ord, vilka ord skulle du välja då?

Bra lokalisering, fin och lugn omgivning och varm och engagerad personal.


Läs mer