Vårdnadshavare Linn berättar

Linns barn går på Dibber Ella Gårds förskola i Täby. Här berättar hon personligt om sin erfarenhet av att välja förskola, hur förväntningar var och hur det är i dag. Hon ger även råd till dig som vårdnadshavare vad hon tycker att du kan tänka på när du väljer förskola.

Tänk tillbaka, hur kommer det sig att ni valde just den förskola ert barn går på?

När vi var nyinflyttade i området fick vi rekommendation från flera i området om att Ella Gårds förskola var jättebra, varpå vi direkt ställde oss i kö. Vi har verkligen inte ångrat oss och rekommenderar den vidare till andra som flyttar hit.

Berätta hur du tycker att det är att ha ditt barn på förskolan i dag? 

Vi är så glada för att ha vår son på förskolan, det känns lättsamt och det är roligt att få följa med via Unikum med små uppdateringar då och då vad de hittar på.

Hur är bemötandet av pedagogerna?

Helt fantastiskt, vi har varit nöjda rakt igenom, från småbarnsavdelningen till storbarn. De tar sig tid att lyssna på eventuella funderingar man har som förälder, både fysiskt och på sms (när det är kortare saker). De ger barnet en trygg famn vid behov och uppmuntran och stöttning för sin utveckling. Vi känner deras värme och engagemang för vårt barns utveckling.

Hur är det att ta sig fram och tillbaka till förskolan?

Lätt och smidigt. Vi bodde tidigare i området och då promenerade vi till förskolan, det finns flera olika cykel/gångvägar att välja på. Även nu när vi flyttat och tar bilen så går det smidigt.

Har ni några råd till föräldrar som ska välja förskola? Vad ska de tänka på, vad tycker ni är viktigast?

Så mycket hänger på pedagogerna och jag brukar säga till andra att om man märker att pedagogerna trivs på sin arbetsplats så kommer barnen också att göra det.

Är det någonting som du vill berätta som jag glömt att fråga om?

Jag tycker det är roligt och genomtänkt med upplägget med lärvännerna. Fint pedagogiskt sätt att få in dessa viktiga aspekter i barnens uppväxt/utveckling.

Om ni skulle beskriva er förskola med tre ord, vilka ord skulle du välja då?

Engagerad, trygg och kreativ!


Läs mer