Möt Malin, pedagog på Finnboda förskola

Berätta lite om dig själv

Porträtt på Malin, pedagog på Finnboda förskola

Mitt namn är Malin och jag bor i Nacka. Jag har arbetat på Finnboda förskola sedan 2019 och samtidigt studerat till förskollärare, år 2021 blev jag klar med min utbildning.

Jag har sedan barnsben vetat att skulle arbeta med barn, det har varit mitt “kall” om man kan uttrycka sig så. Att få vara med och forma framtidens medborgare och samtidigt få utforska och utvecklas tillsammans med dem är fantastiskt och det ger så mycket glädje. Att bygga relationer med både vårdnadshavare och barn där dom bli trygga med oss pedagoger och där vi kan se en utveckling över tid är ett kvitto på att jag har valt rätt yrke.  

Varför väljer du att arbeta inom Dibber?

Inom Dibber förskolor och vårt pedagogiska koncept finns bland annat våra lärvänner och vår ”hjärtekultur”, dessa är ett hjälpmedel för mig som pedagog där kan jag få stöd i hur läroplanen tillhandahålls. Lärvännera & hjärtekulturen speglar även hur vi aktivt kan arbeta för att möta varje barn där värden, samspel, lek och omsorg bildar en helhet för allas barns bästa. Det blir ett lustfyllt lärande för mig och barnen genom att vi använder oss av lärvännerna. Vi arbetar med olika teman där barens intressen leder/visar vägen, de hjälper oss i den fortsatta utvecklingen. Vi har även olika temadagar som alla Dibber förskolor gör tillsammans. På Finnboda realiseras dagligen ett normkreativt arbetssätt för att motverka stereotypa normer, detta görs genom medvetenhet kring såväl bemötande som material.

Berätta hur det är att arbeta på Finnboda förskola

Jag upplever att det är en trevlig stämning på Finnboda förskola och mina kollegor är kreativa och professionella. Vi har möjlighet att ta del av varandras erfarenheter och idéer vilket ger en bredd i utbildningen för barnen.

Har du något råd till vårdnadshavare som ska välja förskola? Vad ska man tänka på?

Mitt råd till dig som vårdnadshavare är att, när det blir dags att välja förskola till ditt barn- ”gå på magkänsla”. Det ska kännas bra och framför allt tryggt att lämna barnet till förskolan. Ta tillfället i akt och kom på ett studiebesök, hälsa på pedagoger och ställ frågor. Ofta får man någon känsla efter besöket. Man kan även prata med föräldrar som har barn på den aktuella förskolan och höra sig för i sin omgivning.

Varför ska man välja Finnboda förskola till sina barn?

På Finnboda förskola arbetar engagerade och professionella pedagoger som gör varje dag till ett utforskande, där undervisningen och barns nyfikenhet är i fokus. Barnen får möjlighet till att på sina egna villkor möta de aktiviteter vi erbjuder.” Vi får världens viktigaste värden att växa”.

Relaterade artiklar