Barnens hjärtedag 2022

Vi är glada att varje år ha fyra internationella dagar som vi delar med våra förskolor och skolor i Sverige och de syskonförskolor -/skolor runt om i världen. I år firar vi Barnens hjärtedag den 14 januari!

Barnens hjärtedag eller Children’s Heart day är ett sätt för våra barn och ungdomar att tillsammans i förskola och skola göra skillnad i sin omgivning. Att vi på Dibber kan ha hjärta för varandra är ett resultat av vår värdegrund, att alla barn ska få känna att de är värdefulla. Målet med hjärtedagen är att vi ska kunna sprida glädje till andra, visa omsorg och vara varmhjärtade mot människor runt omkring, oss och inte minst att känna hur bra det är att göra andra lyckliga.

Vi vill skapa en dag utöver det vanliga som kännetecknas av generositet, glädje, skratt och omsorg. Det skapar möjligheter för oss att smitta varandra med generositet och hjärtekultur. ​

Även om vi bär med oss vår hjärtkultur under hela året vill vi markera den här dagen lite extra. Genom våra handlingar och genom att visa solidaritet till våra medmänniskor så tror vi att vi kan göra skillnad.

Bilder från Instagram #barnenshjärtedag2022

Det är hjärtevärmande att se hur våra barn och elever tillsammans har gjort den här dagen bättre för sina medmänniskor. Nedan kan du se några exempel från Instagram, men kika gärna runt själv under #barnenshjärtedag2022

Du kan hitta bilder och dokumentation i sociala medier från förra året, som våra förskolor och skolor har taggat med #barnenshjärtedag2021. I år taggar vi med #barnenshjärtedag2022 samt de som vill kan använda vår internationella #childrensheartday.

Hjärtruds visa

Till våra ”Dibberdagar” har vi även en sång så att vi kan lyssna och/eller sjunga tillsammans

Gå en extra mil med oss

så skapar vi en bättre värld tillsammans <3

Vänskapsvisan

Text o musik: Anneli Westman (för Dibber AB) (Hjärtruds visa)

Se noter, text, musik mm här

Dibbers delakultur

För oss är det viktigt att alla får ta del av information om, samt inspireras av, hur vi kan ta hand om varandra och sprida hjärtekultur 🙂 Vi kommer lägga ut material här löpande och du kan följa oss i sociala medier för inlägg och inspiration.

Inspiration aktiviteter

Kan vi göra någonting speciellt för någon i vårt närområde? Ex:

  • äldreboenden
  • andra förskolor/skolor
  • sjukhus
  • grannskapet

Kanske vi kan:

  • spela teater
  • baka och bjuda
  • skapa fina kort och dela ut i brevlådor
  • skapa fina budskap i konstverk och ha en utställning

Dokumentera via film och foto för att dela och sprida vidare värme och glädje

Ha en insamling/panta burkar och skänka till välgörande ändamål

Relaterade inlägg