Barnens Aktivitetsdag 10 maj 2021

Det är viktigt med rörelse och rörelseglädje!

Vi är glada att varje år ha fyra internationella dagar som vi delar med våra Dibberförskolor och Dibberskolor i Sverige samt våra syskonförskolor/ -skolor runt om i världen. En av dessa dagar, Barnens Aktivitetsdag, fokuserar helt på fysisk aktivitet och rörelseglädje.

Dibbers delakultur

För oss är det viktigt att alla barn får röra på sig, inte bara barn som går i Dibbers verksamhet 🙂 Därför delar vi gärna med oss av material som vi har tagit fram till Barnens Aktivitetsdag 2021. Du finner länkar längre ner då du kan ta del av allting vi tagit fram.

I samband med globalt mål – Move for Health

Barnens Aktivitetsdag firas i samband med WHOs dag: Move for Health. Move for Health är en del av en bredare WHO-åtgärd för att ta itu med den växande bördan av kroniska sjukdomar genom en global strategi för kost, fysisk aktivitet och hälsa.

Dibbers taggar för Barnens Aktivitetsdag

Skolor och förskolor på Dibber har speciella aktiviteter som händer på Barnen Aktivitetsdag som dokumenteras och läggs ut under taggarna #barnensaktivitetsdag2021 samt #dibber, och/eller den internationella taggen #childrensactivityday.

Material

Sånger för förskolor och skolor

Inför aktivitetsdagen tog vi fram två Dibbersånger som vi gärna delar med oss av!

Utomhusaktiviteter för barn

Se gärna detta blogginlägg där vi ger tips för utomhusaktiviteter för barn, stora som små!

För förskolor eller vårdnadshavare – tips på lekar och aktiviteter för barn

Inför Barnens Aktivitetsdag så tog vi fram en liten folder för alla våra rektorer med tips på aktiviteter. Vi många fler aktiviteter under dagen exempelvis Dibberloppet som många av våra förskolor kommer att anordna. Om du tillhör en förskola eller skola och vill vara med i Dibberloppet så kontakta en Dibberförskola eller Dibberskola nära dig och bjud in dig själv! Finns det hjärterum så finns det stjärterum :).

Aktivitetshäftet har förskolebarn som fokus, men det finns säkert aktiviteter som kan passa skolor eller ge inspiration till andra aktiviteter.

Ladda ner Aktivitetshäftet nedan, eller förhandsgranska i webb-browser genom att klicka på bilden!