Möt Magdalena Ahlberg – rektor för Dibbers förskolor i Åtvidaberg & Linköping

I april 2024 startar vi på Dibber vår nya förskola Dibber Eken, på Timmervägen 10 i Eksätter, Åtvidaberg. Rektor för den nya förskolan kommer att bli Magdalena Ahlberg, som även är rektor för Dibbers förskolor i Linköping.

Hej och välkommen till Dibber! Vad kul att du kommer att vara med och starta upp den nya förskolan Dibber Eken! Vad fick dig att hoppa på den resan?

Tack! Det är en spännande och rolig utmaning att få vara med att starta upp barnens första möte av skolväsendet. Dibbers pedagogiska koncept är tydligt och i kombination med hjärtekulturen kunde jag känna att det verkligen tilltalade mig.

Berätta om din bakgrund inom förskola.

Jag har arbetat i förskolan sedan 2010 och som rektor sedan 2015. Jag började vid sidan av mina studier och tanken var att jag sedan skulle gå vidare mot grundskolan men jag stannade i förskolan och har älskat det sedan dess!

Hur ser du på att vara en del av uppbyggnaden av förskolan Dibber Eken och vilka värden och idéer vill du bidra med?

Jag tycker det är väldigt spännande och roligt. Lärmiljöer är fantastiskt spännande att arbeta med, att varje kvadratmeter ska bli pedagogisk yta. Barnet är mitt varför och jag tror inte vi människor skiljer oss särskilt mycket åt oavsett hur gamla vi är. Vi behöver trygghet, glädje och delaktighet – då kan vi lära och växa som människor. Jag tror och hoppas jag kan bidra med både arbetsglädje och pedagogisk kompetens. Förskolan ska vara kul!

Vad tycker du är mest spännande med att starta en ny förskola?

Mötet med barn, pedagoger och vårdnadshavare och hur vi tillsammans kan bygga den bästa förskolan för våra barn. Jag ser väldigt mycket fram emot att se vad jag tillsammans med fantastiska pedagoger kan skapa för våra barn. Möjligheterna att påverka och lägga grunden för kvalitet är något jag också ser fram emot. Allt ifrån hur vi ska använda vår lokal för att få ut det bästa ur ett pedagogiskt perspektiv till hur barnens ska ges möjligheten att forma sin förskola utifrån deras behov.

Du är ju även ny rektor för Dibbers förskolor i Linköping. Vad ser du mest fram emot med det?

Jag tycker det ska bli så roligt att få bli en del av ett större nätverk där jag både kan få utvecklas i min yrkesroll och dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag brinner lite extra för de mindre förskolorna där vi har möjligheten att se varje barn, ta barnen på allvar och i detta jobb kan jag få det bästa av två världar. Både större organisation, med stort pedagogiskt och kompetent nätverk men fortfarande verksamheter där barnen kan bli sedda varje dag, och få lyckas varje dag.

Dibber Eken förskola

I april 2024 startar vi vår nya förskola Dibber Eken, i Eksätter i Åtvidaberg.

Vi kommer vid start vara en förskola med plats för 26 barn som utgår från barnens intressen och att alla barn kan. Vill du som vårdnadshavare att ditt barn ska ha en vardag med närvarande pedagoger som ser barnen och där verksamheten utgår från barnen och deras intressen? Då har du hittat rätt!