Den nya förskolan Dibber Eken öppnar i Åtvidaberg i april 2024

I april 2024 startar vi på Dibber vår nya förskola Dibber Eken, på Timmervägen 10 i Eksätter, Åtvidaberg. Vi kommer vid start vara en förskola med plats för 26 barn som utgår från barnens intressen och att alla barn kan.

Ett nytt kapitel inleds i Åtvidabergs förskolevärld med den planerade öppningen av förskolan Dibber Eken i Eksätter, som planeras att slå upp portarna i april 2024. Med en stark ambition att erbjuda en pedagogisk miljö som genomsyras av barnens intressen och skapar en inspirerande grund för deras lärande och utveckling är vi på Dibber stolta över ta detta steg framåt.

Enligt regionchef Jeanette Magnusson är målet att skapa en förskola som främjar barnens utveckling genom att tillhandahålla en trygg och inspirerande miljö: ”Vårt fokus ligger på att ge varje barn de bästa förutsättningarna för utbildning och att växa. Genom att sätta barnens intressen i fokus och erbjuda närvarande pedagoger strävar vi efter att skapa en positiv och lärorik plats för barnen att utforska och lära sig.”

Projektledaren Peter Ericsson tillägger: ”Vi är glada över att se det initiala intresset från både pedagoger och vårdnadshavare. Rekryteringen av personal har inletts och responsen har varit otroligt positiv. Det är fantastiskt att se engagemanget för vårt koncept och vi ser fram emot att skapa en stark och stödjande gemenskap här på förskolan Dibber Eken.”

Redan har det blivit uppmärksammat i den lokala tidningen Corren tre gånger, vilket visar på det ökande intresset och den spänning som omger etableringen av Dibber Eken.

Vill du säkerställa att ditt barn får en vardag med närvarande pedagoger och en lärandemiljö som bygger på deras intressen? Då är Dibber Eken platsen för er! Du kan redan nu ställa ditt barn i kö här (LÄNK). Vi ser fram emot att öppna våra dörrar och välkomna de första 26 barnen till en spännande och givande upplevelse i april 2024.

Om Dibber

På Dibber förskolor ska alla barn få uppleva hur viktiga de är, känna sig sedda, hörda och tagna på allvar. Vi lägger stor vikt vid lekfullt lärande, samspel och ”jag kan”. Varje barn ska få lyckas med något varje dag.