Dibber öppnar Dibber Stora Essingen anpassad grundskola i augusti 2024

På Dibber brinner vi för att ge alla våra barn och elever en god utbildning. Vi drivs av vår värdegrund, att utveckla livslångt lärande med hjärta för världen. Nu tar vi nästa steg i vår utvecklingsresa och öppnar i augusti Dibber Stora Essingen anpassad grundskola i Stockholm.

Patricia Larsson, skolchef för Dibbers anpassade grundskolor, delar sin entusiasm över den nya anpassade grundskolan: ”Det känns otroligt roligt och spännande att vi nu kan erbjuda fler elever att gå i våra anpassade grundskolor inom Dibber, i och med att vi öppnar Dibber Stora Essingen i augusti.”

Planritning över Dibber Stora Essingen anpassad grundskola

Dibbers anpassade grundskolor strävar efter att ge elever med intellektuell och fysisk funktionsnedsättning möjlighet till ett meningsfullt lärande som främjar ökad livskvalitet. Patricia betonar Dibbers höga förväntningar på elevernas förmåga till utveckling oavsett funktionsnedsättning: ”Inom Dibber har vi höga förväntningar på elevernas förmåga till utveckling, oavsett funktionsnedsättning.”

Dibber driver idag 3 anpassade grundskolor. Dibber Capella anpassad grundskola i Täby, Dibber Rullen anpassad grundskola i Solna samt Dibber Snäckbacken anpassad grundskola i Sollentuna. Dibber Stora Essingen anpassad grundskola kommer att vara belägen på Stora Essingen i Stockholm.

Patricia fortsätter: ”Våra lärare och elevassistenter har hög kompetens i att erbjuda eleverna en variation av undervisning, där vårt fokus ligger på att ge eleverna språkliga verktyg för att kunna uttrycka sina tankar.”

Ansökningar för platser på Dibber Stora Essingen anpassad grundskola är redan öppen och kan göras via vår hemsida.