Vårdnadshavare My berättar

Vad säger de vårdnadshavare som har barn på Dibber förskolor? Här har vi en kort intervju med My som har barn på en av Dibbers förskolor i Nacka.

Tänk tillbaka, hur kommer det sig att ni valde just Dibber Henriksdals förskola?

Vår son skulle börja förskola vintern 2013, vi skulle då flytta till Kvarnholmen från Liljeholmen så vi tittade på olika förskolor i området. Vi hälsade på Henriksdals förskola och fick genast en bra magkänsla. Då var det en relativt nybyggd förskola men fina lokaler. Personalen tog emot oss på ett tryggt och professionellt sätt, det fanns egen kock som lagade bra mat till barnen och ett fint grönområde utanför förskolan med många parker att gå på utflykt till.

Berätta hur du tycker att det är att ha ditt barn på förskolan i dag? Uppfyllde det dina förväntningar, är det någonting som du tycker speciellt om?

Vår dotter har ett år kvar på förskolan innan det är dags för förskoleklass. Det har hänt en hel del utvecklingar under årens lopp då våra barn gått på förskolan. Den nya gården är ett otroligt lyft! Det som känns tryggt är att många i personalen är kvar sedan start, så det känns som man lämnar sitt barn till sin extrafamilj. På avdelningarna finns små stationer där barnen kan välja vad de vill göra, såsom rollekar, konstruktion, kreativitet etc. Jag är också glad över att pedagogerna ser varje barn och dess kvalitéer och intressen och lyfter dessa.

Det ligger ju ganska högt upp på ett berg 🙂 hur är det att ta sig fram och tillbaka på förskolan?

Det går utmärkt! Ofta lämnar/hämtar vi med bil, men det blir också en del promenader hem vilket är ett härligt inslag i vardagen. På med stegräknaren och njut!

Hur är bemötandet av pedagogerna?

Pedagogerna är hjärtat i verksamheten. Det är så viktigt att belysa kompetensen som samtliga pedagoger på Henriksdals förskola besitter. Vi har under årens lopp utvecklat en fin relation. Det finns en enorm trygghet och glädje att få lämna sitt barn på en plats som känns som ett andra hem med människor man litar på. Dagarna fylls med kunskap och lärdom på ett lekfullt sätt.

Märker ni av att det är en speciell inriktning på denna förskola? Berätta 🙂

Pedagogernas engagemang och nyfikenhet smittar av sig på barnen som får vara med och bestämma hur dagen ska se ut. Det blir ett samarbete där barnen blir delaktiga. Det kan vara allt från planteringar till inspirerande lek till utforskande av robotar. Finns inga begränsningar – bara möjligheter!

Märker ni att det är en förskola som tillhör Dibber Sverige? På vilket sätt i så fall?

Dibber är ett nytt företag för oss. Implementeringen har skötts fint från pedagogernas sida och som vi ser det så har förskolan alltid hållit en mycket hög kvalité. Det är väldigt bra med de nya plattformarna Unikum och Tempus där information delges och man lägger sitt schema för barnet direkt i appen.

Har ni några råd till föräldrar som ska välja förskola? Vad ska de tänka på, vad tycker ni är viktigast?

Vi gick på magkänsla! Gör ett besök på förskolan, prata med pedagogerna, undersök omgivningen kring förskolan. Det absolut viktigaste som finns är pedagogerna – det ska kännas tryggt att lämna sitt barn på förskolan. Som Astrid Lindgren sa ” ”Ge barnen kärlek mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.” Så känner vi att pedagogerna på vår förskola gör 😊

Om ni skulle beskriva er förskola med tre ord, vilka ord skulle du välja då?

Trygghet, glädje, kompetens