Vårdnadshavare Lisen på Runborg förskola

Dibber Runborg är en förskola i Täby kyrkby som brinner för naturen. Som ett led i detta har de precis påbörjat ett helt nytt koncept – att använda närmiljön och naturen som en resurs i uppdraget kring omsorg, utveckling och lärande. Vi har träffat vårdnadshavaren Lisen, som har sitt barn på förskolan.

På vilket sätt märks det att Runborg är en förskola med naturprofil? 

Barnen leker ute så mycket som vädret tillåter, de får gå till skogen varje vecka och lära sig om djur och natur, de får även lära sig om källsortering och hur man odlar örter/grönsaker/blommor.

På vilket sätt bidrar Runborgs naturprofil till ditt barns utveckling och lärande? 

Det skapar ett intresse och en nyfikenhet för vår natur. Sverige består av nästan 70% skog så att redan i förskoleålder lära barn om hur vi bäst tar hand om vår natur borde vara i alla läroplaner enligt mig. 

Varför är det viktigt för dig att den förskola du valt har naturprofil? 

Naturen är det viktigaste vi har och vår förhoppning är att genom att skapa ett intresse för skog och natur vid tidig ålder så kommer det fortsatt bli ett intresse genom livet. Runborgs naturprofil sätter en bra grund som vi föräldrar kan fortsätta bygga på och uppmuntra för att bibehålla de intresset.

Vad är det bästa med Runborgs naturprofil? 

Att min son får vara ute och leka, utforska och lära sig om naturen. När jag var ute med min son i skogen förra veckan så sa han: ”Skönt att vara i skogen mamma!”. Det är för mig ett kvitto på att han trivs med det också.

Dibber Runborgs förskola

Runborgs förskola är belägen i ett naturskönt och lugnt område i Täby kyrkby. Här har vi de allra bästa förutsättningarna att bedriva en verksamhet utifrån vårt naturkoncept och Dibbers hjärtekultur.

Förskolan är idag organiserad i två avdelningar, ”Hugin” och ”Munin”. Avdelningarna har ett tätt samarbete och arbetar både åldersblandat och åldersvis under dagens aktiviteter.

På Runborg förskola är tiden lärorik, trygg och rolig

Titta in hos Dibber Runborgs förskola