Vårdnadshavare Åse på Fyrklöverns skola

Fyrklövern Dibber är en grundskola fint beläget i östra delarna av Helsingborg, i bostadsområdet Gustavslund, med nära till naturområden och lekparker. Vi har träffat vårdnadshavaren Åse, som har sitt barn i årskurs 4 på Fyrklövern Dibber.

Tänk tillbaka, hur kommer det sig att ni valde Fyrklövern Dibber?

För drygt fyra år sedan valde vi skola till vår dotter. Vi var ute efter en liten skola där vår dotter skulle bli sedd och känna sig trygg. Vi valde Fyrklövern Dibber efter att ha besökt många skolor. En anledning till vårt val var förutom storleken på skolan och pedagogiken, skolans arbete med sång och musik.

Berätta hur du tycker att det är att ha ditt barn på Fyrklövern Dibber idag?

Idag går vår dotter i årskurs 4. Hon går i en 3-4 och det fungerar över vår förväntan. Skolan är för vår dotter en trygg plats där hon lär sig i en lugn miljö. Hon utvecklas och utmanas samtidigt som hon får lära sig att ta ansvar. Vi var lite oroliga för hur det skulle bli för denna första årskurs 4 vilket inte blev en renodlad åk 4 utan en 3-4:a. Men personaltätheten är hög vilket möjliggör för vår dotter att få undervisning på rätt nivå.

Hur uppfattar du som förälder lärarna?

Lärarna är kompetenta pedagoger med ett stort engagemang. Då det är en liten enhet känner alla lärare alla elever och det är en stor trygghet. Vår dotter kommer därför att fortsätta på Fyrklövern Dibber även i årskurs 5.

Hur fungerar fritids?

Fyrklöverns fritids är mycket populärt och barnen vill hellre vara där än hemma. Alla elever är tillsammans men får välja olika aktiviteter utefter intresse. Då musiklärare även arbetar på fritids får barnen spela enskilt och i ensemble på fritidstid, något som är mycket uppskattat.

Hur involverad har du blivit som förälder i arbetet i skolan?

Jag sitter med i föräldrarådet där jag får möjlighet att både få påverka och få en djupare inblick i verksamheten på skolan. Nu inför skolvalet så var jag med på skolans Öppet hus som representant från föräldrarådet.

Om Fyrklövern Dibber

Fyrklövern Dibber är en skola för elever i årskurs F-5. Vi strävar efter att varje elev ska få möjlighet att känna sig unik och värdefull. Vår skola ligger fint beläget i östra delarna av Helsingborg, i bostadsområdet Gustavslund, nära till naturområden och lekparker.

På Fyrklövern Dibber arbetar vi aktivt med musik både i skola och på fritidshemmet där eleverna får lära sig sång, körsång, att spela olika instrument både individuellt och i ensemblegrupper tillsammans.