Möt vårdnadshavaren Semra på Hindby Dibber grundskola

Semra har sitt barn på grundskolan Hindby Dibber i Malmö. Vi bad henne berätta varför hon valde just Dibber och vad hon har för tips till föräldrar som ska välja grundskola till sitt barn.

Tänk tillbaka, hur kommer det sig att ni valde Hindby?

Vi hörde mycket gott om Hindby från andra föräldrar och fastnade för den familjära känslan när vi besökte skolan. Vi gillade att det är en mindre skola där alla känner varandra, och det märks att både personalen och eleverna bryr sig om varandra. Det kändes rätt direkt. En stor fördel är också att skolan börjar från förskola upp till sjätte klass.

Berätta hur du tycker att det är att ha ditt barn på Hindby idag?

Vi är väldigt nöjda! Vi har haft två barn i skolan. Dottern har dock gått vidare till högstadiet. Våra barn trivdes superbra och kom hem glada varje dag. Det är en skön stämning i skolan och vi märker att lärarna verkligen ser varje elev. Det är en trygg och stimulerande miljö där vårt barn både lär sig mycket och får utvecklas i sin egen takt.

Hur är bemötandet av lärarna?

Lärarna är fantastiska! De är alltid närvarande och engagerade. De bryr sig om barnen, både i undervisningen och på ett personligt plan. De är också väldigt bra på att hålla oss föräldrar uppdaterade och involverade.

Hur uppfattar ni att trivseln är i klassen och på skolan?  

Det är en väldigt fin sammanhållning både i klassen och på skolan som helhet. Barnen verkar ha roligt tillsammans och det känns som att det finns en stark gemenskap. Vi har aldrig upplevt några stora problem, vilket gör att vi känner oss trygga med att vårt barn har det bra.

Vad var det viktigaste för dig som förälder när du valde skola för ditt barn?

För oss var det viktigt att hitta en skola där vårt barn kunde känna sig tryggt och få den uppmärksamhet som behövs i tidig ålder. Vi ville också ha en skola där värderingar och respekt är centrala delar i undervisningen, vilket vi verkligen upplever att Hindby har lyckats med.

Har du några råd till föräldrar som ska välja skola? Vad ska de tänka på?

Besök skolan och känn in stämningen. Prata med andra föräldrar och lyssna på deras erfarenheter. Det är också viktigt att fundera på vad som är viktigast för just ert barn.

Om ni skulle beskriva din skola med tre ord, vilka ord skulle du välja då?

Trygg, personlig och familjär.

Hindby Dibber grundskola

På Hindby Dibber skola går det elever från F-6. Vi har möjlighet att ta emot ca 25 elever i varje årskurs och har för tillfället 170 elever som är fördelade på dessa 7 klasser.

Vi arbetar mycket med delaktighet och noga med att involvera våra elever i vårt arbete. De får tycka till genom olika kanaler såsom klassråd vidare genom elevrådet för att landa hos rektor att bemöta.

På Hindby Dibber skola har vi ett hjärta för lärande.