Möt Pepsi: Den fyrbenta hjälpen på Dibber Långvinkeln

Dibber Långvinkeln strävar alltid efter att skapa en trygg och stimulerande miljö för skolans elever. Skolan är en liten grundskola belägen mitt i centrala Helsingborg som är stolta över att kunna erbjuda en Montessori-inspirerad pedagogik som främjar elevernas utveckling och lärande. Men det finns någon speciell på skolan som gör skillnad på ett helt unikt sätt – och det är resurshunden Pepsi.

Pepsi är en viktig del av skolans gemenskap och bidrar på många sätt till elevernas välmående och lärande. Med sin närvaro och sitt lugn hjälper Pepsi till att skapa en harmonisk atmosfär i klassrummet och övriga ytor. För vissa av våra elever, som har speciella behov, är Pepsi en särskilt viktig resurs. Han är där för att lugna ner upprörda känslor, bedriva specialundervisning och vara en trogen vän för dem som behöver det som mest.

Louise Montelin, resurshundförare och pedagog på Dibber Långvinkeln, är alltid med Pepsi när han arbetar på skolan. Hon berättar stolt att ”se hur Pepsi bidrar till våra elevers utveckling och välbefinnande är en otroligt meningsfull upplevelse. Han är verkligen en del av vårt team här på Dibber Långvinkeln.”

Louise och Pepsi

Men Pepsi är inte bara en resurs för eleverna, han representerar också skolans värderingar på ett mycket konkret sätt. Han står för inkludering, arbetsglädje och allas rätt till utveckling och livslångt lärande. Genom sitt arbete på skolan är Pepsi en påminnelse om vikten av att ta hand om varandra och att skapa en miljö där alla känner sig välkomna och accepterade.

Dibber Långvinkeln är stolta över att kunna erbjuda en sådan unik resurs för skolans elever. Men Pepsi är bara en del av vad som gör skolan speciell. Skolans Montessori-inspirerade pedagogik, engagerade lärarteam och skolans trygga och inkluderande miljö är alla faktorer som bidrar till att skapa en meningsfull och givande skolgång för eleverna.

Vill du veta mer om Pepsi och verksamheten på Dibber Långvinkeln? Varför inte boka en personlig visning och uppleva skolan på nära håll? Kontakta rektor Malin Sarwall för att få mer information och boka din visning redan idag.