Möt Joanna Lundin, skolutvecklare på Dibber Norra Strand

Joanna Lundin är ett känt namn inom skolvärlden. Sedan 2018 arbetar hon med sitt företag Skolkraft där hon utbildar och handleder skolpersonal i hela Sverige inom områden som NPF, tillgängligt lärande, ledarskap och fysisk lärmiljö. Just nu jobbar hon på Dibber Norra Strand för att ge kraft åt den utvecklingsresa som skolan är inne i.

Berätta om ditt intryck av Dibber Norra Strand

En liten skola med stor potential! Läget lyfts ofta som en stor fördel med Norra Strand och det kan jag bara hålla med om. Yttermiljön skapar bra förutsättningar att utvidga klassrummet till att inte bara vara 4 väggar. Fina elever som är nyfikna och gärna vill veta vem du är när du kommer på besök. Sen vill jag också lyfta att samma nyfikenhet finns hos medarbetarna, det har blivit många spontana pedagogiska diskussioner både i personalrummet och i korridoren.

Vad är din roll?

Min roll är att ge kraft åt den utvecklingsresa som skolan har påbörjat under rektor Annas ledning. Skapa lite ”oreda” i tankarna, fylla på med ny kunskap men också bekräfta kring det man redan gör som är bra.

Hur ser processen framåt ut?

Under min tid på Dibber Norra Stand kommer jag att hålla i pedagogiska diskussioner vid 3 olika tillfällen under konferenstid, vara med på olika lektioner, finnas i personalrummet för samtal, delta på EHT allt detta i syfte att lära känna skolan. Sedan har vi en heldag tillsammans då vi kommer att arbeta med frågor som hur vi utvecklar och förfinar det pedagogiska arbetet osv. Därefter är tanken att förstelärarna på skolan ska leda pedagogiska samtal utifrån min bok, En skola som fungerar för alla.

Vad tycker du är bäst med skolan?

Mycket är bra! Men kanske det faktumet att jag blir glad när jag kommer till Norra Strand. Det är många som vill saker och det finns en kraft och energi som jag tycker så väldigt mycket om. Någon form av nybyggaranda om det är mer beskrivande.

Sen vill jag också lyfta rektor Anna som gör ett fantastiskt arbete med att just nu skapa alla de ledstänger som behövs för att det dagliga arbetet ska fungera på bästa sätt.

Om Dibber Norra Strand

Dibber Norra Strand är en grundskola i Sollentuna från förskoleklass till årskurs 9. Skolan har fräscha lokaler, egen slöjd-, musik- och bildsal, idrottshall samt ett mindre skolbibliotek. Här finns en rymlig skolgård med lekplats, fotbollsplan och naturområden, vilket ger stor möjlighet till lek, rörelse, friluftsliv och utepedagogik i skolans närhet.