Lill-Myran i SVT

En av Dibbers förskolor, Lill-Myran är med Deg, en ny serie på SVT.

Här kommer en liten notis om någonting lite ovanligt som hänt ute på en av våra förskolor.

Vi pratar med rektor Marie!

Har du sett serien? Framställs Vårby och förskolan på ett rättvist sätt?

– Jag har nu sett tre avsnitt och kommer vidare att följa serien. Jag tycker förskolan framställs rättvist och Vårby som område visas från den bästa sidan. Vårby är ett otroligt fint område där man bevarat mycket grönområden vilket också syns i serien. Några av förskolans föräldrar och några av förskolans barn agerar som statister. Jag kommer naturligtvis att se serien! Jag är nyfiken på serien som utspelas i området där jag är uppvuxen och där jag arbetar idag och även för att följa förskolan, barnen och föräldrarna. Jag vill följa hur förskolan framställs i kommande avsnitt.

Hur känns det för dig att se din förskola i TV?

– Jag känner mig glad och stolt över att en av mina förskolor blev utvald att få vara med i den nya serien Deg. Filmteamet tillsammans med regissör var runt i Vårby för att se vilken förskola som skulle passa in i serien. Lill-Myrans förskola som ligger längst ner i ett av hyreshusen i Vårby blev vald, det känns roligt.
Våra lärvänner syns när man kommer in via gården och i viss dokumentation som är synlig i hallarna.

Serien Deg

På svt.se beskrivs serien som en spänningsfylld svensk dramaserie.

Bilden är en skärmavbild från svt.se

Filmteamet från SVT hyrde vår förskola på Lill-Myran. Några av barnen och en av pedagogerrna från förskolan är med som statister när en av huvudrollsinnehavarna hämtar och lämnar sitt barn på förskolan.

En bild från svt där två tjejer står med pengar på ett bord och texten DEG i stora bokstäver