Invigning av Dibber Eken förskola i Åtvidaberg – En festlig start på en spännande resa

Måndagen den 9 september var det äntligen dags för den officiella invigningen av Dibber Eken förskola i Åtvidaberg. Verksamheten startade redan i april, men nu vi fick möjlighet att fira med barn, föräldrar och representanter från både Åtvidabergs kommun och det lokala bostadsbolaget. Förutom nuvarande familjer, var även de som står i kö för att börja på förskolan med och firade den festliga dagen.

Vår omtyckta lärvän Hjärtrud var på plats och hälsade glatt på alla barn. Hjärtrud blev snabbt dagens höjdpunkt, och många barn passade på att ge henne en kram och ta bilder tillsammans.

Dagen inleddes med ett festligt bandklipp där Dibbers regionala skolchef, Jeanette Magnusson, rektor Magdalena Ahlberg, och några av barnen från förskolan hjälptes åt att klippa det gröna bandet. Det blev en symbolisk start på förskolans framtid som en viktig del av lokalsamhället.

Jeanette Magnusson uttryckte sin glädje över invigningen:
”Vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda en trygg och lärorik miljö för barnen här i Åtvidaberg. Det känns fantastiskt att få fira denna invigning tillsammans med så många engagerade familjer och representanter från kommunen. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla vår verksamhet och skapa minnesvärda upplevelser för barnen.”

Magdalena Ahlberg, rektor på Dibber Eken förskola, fyllde i:
”Det är en ära att få leda denna fina förskola. Vårt mål är att skapa en plats där varje barn känner sig sedd, hörd och uppskattad. Invigningen idag känns som startskottet på en fantastisk resa, och jag ser verkligen fram emot att se både barnen och verksamheten fortsätta utvecklas.”

Efter den officiella ceremonin bjöds det på fika och aktiviteter för alla barn, vilket skapade en härlig stämning av gemenskap och glädje. Det blev en invigning att minnas och en dag full av hopp inför framtiden på Dibber Eken förskola.

Vi tackar alla som var med och firade denna speciella dag med oss!

Dibber Eken förskola

Välkommen till Dibber Eken förskola i Åtvidaberg!

Vi är en nystartad förskola med plats för 26 barn som utgår från barnens intressen och att alla barn kan.

Vill du som vårdnadshavare att ditt barn ska ha en vardag med närvarande pedagoger som ser barnen och där verksamheten utgår från barnen och deras intressen? Då har du hittat rätt!